Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou

Polévky jsou skvělým pokrmem v kteroukoliv denní dobu. S tímto receptem si doma můžete připravit jemnou a krémovou polévku z dvou druhů celerů a žampionů. Chuťově je pak doplní smetana a petrželová nať.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 013 kJ /
1 198 kcal
Bílkoviny25,62 g
Tuky98,72 g
Vláknina36,50 g
Cholesterol 226 mg
Sodík 595 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy34,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený řapíkatý celer a očištěnou, nakrájenou celerovou bulvu. Krok 2: Osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme nakrájené žampiony (trochu si dáme stranou na ozdobení) a zalijeme vývarem nebo vodou. Krok 3: Povaříme doměkka a poté rozmixujeme dohladka. Přilijeme 33% smetanu a prohřejeme. Krok 4: Na talíři ozdobíme kysanou smetanou, na másle opečenými plátky žampionů a nasekanou petrželkou.

TIP: Zakysanou smetanu zvládnete připravit i doma

Zveřejněno 31. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9Wp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9Wp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vývar masový, sůl, pepř mletý, cibule, máslo, olej, celer, celer řapíkatý, žampióny, smetana 33%, smetana kysaná, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu