Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kurkumačka s kroupami

Kurkuma přidává pokrmům nejen na barevnosti. Uvařte si s ní polévku, která má mít dle autora i blahodárné účinky na trávení. Pro sytost přidejte kroupy a brambory, pro výraznou chuť řapíkatý celer.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fakira Fakira

Snadný

Doba přípravy 47 min Doba přípravy: 12 min Doba tepelné úpravy: 35 min + doba namočení a uvaření krup

47 min (12 min příprava + 35 min tepelná úprava, + doba namočení a uvaření krup)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 441 kJ /
583 kcal
Bílkoviny12,63 g
Tuky7,30 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy109,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem uvaříme kroupy. Krok 2: Zeleninu očistíme a na drobno nakrájenou dáme vařit do osolené vody. Před změknutím přidáme veškeré koření a olej a dovaříme. Krok 3: Samostatně vařené kroupy přidáváme do hotové polévky před konzumací. Krok 4: Ozdobíme petrželkou.

TIP: Na co je dobrá kurkuma

Zveřejněno 4. 6. 2024

Poznámka autora Fakira

Polévku jsem si uvařil intuitivně po náhodné konzumaci špatného jídla v restauraci.

Její účinky na mě jsou blahodárné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kurkumačka s kroupami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wprN8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kurkumačka s kroupami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wprN8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Ano je to tak, ale jde o to, o co si řekně tělo...někdy to vnímám i přes obal konzervy, že potřebuju rybičky a jindy přes sklo láhve, že to bude skotská:-D:-*

:-)<3:yes::yes: Recept se mi líbí - kurkuma je blahodárná vždy :-K

Suroviny:
brambory, mrkev, petržel, celer řapíkatý, kroupy, kurkuma, tymián, pepř mletý, paprika sušená pálivá, olej olivový, voda, sůl

Přidat fotografie receptu