Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky

Tento pokrm spojuje jemně dušené vepřové žaludky v krémové smetanové omáčce s křupavými bramboráčky dochucenými aromatickým tymiánem. Perfektní pro jedlíky hledající nové chuťové zážitky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby vaření žaludků

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby vaření žaludků)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 728 kJ /
891 kcal
Bílkoviny12,54 g
Tuky74,26 g
Vláknina9,59 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 118 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy39,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K dokonalému změknutí žaludků je potřeba je vařit cca 3 hodiny. Možno vařit třeba i na dvakrát. Krok 2: Nadrobno nakrájené žaludky dáme zároveň s nakrájenou cibulí na rozehřáté sádlo, posypeme kmínem a solí. Restujeme, posypeme moukou a po chvilce přelijeme horkou vodou. Krok 3: Papriku dáme do smetany a vmícháme do odstavené omáčky. Dostatečně provaříme. Krok 4: Přílohou jsou klasické bramboráčky, kde při výrobě nahradíme majoránku tymiánem.
Talíř ozdobíme rajským a dvouletým šnytlíkem, který není kulatý, ale má mečíkovitý tvar a není tak aromatický.

TIP: Jak nejlépe zpracovat vnitřnosti

Zveřejněno 9. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M81PO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M81PO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Milá paní Marie, u nás je mají pouze ve dvou řeznictvích a to jsme cha, cha krajské město, ovšem teda ze severu. Dělám z nich držtkovku, když jsou na pultě a je to od řeznictví Brod český. Ale pokud pořídíte drštky, udělejte je na smetaně dle receptu, je to prakticky stejné.:-

:-)<3:yes::yes: Žaludky jsem nikde neviděla u žádného řezníka, škoda . :-K

Suroviny:
žaludek vepřový, cibule, sádlo, sůl hrubozrnná, smetana, mouka hladká, kmín drcený, paprika, rajče, pažitka, voda

Přidat fotografie receptu