Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky
Tento pokrm spojuje jemně dušené vepřové žaludky v krémové smetanové omáčce s křupavými bramboráčky dochucenými aromatickým tymiánem. Perfektní pro jedlíky hledající nové chuťové zážitky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 728 kJ / 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,54 g |
Tuky | 74,26 g |
Vláknina | 9,59 g |
Cholesterol | 131 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 39,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: K dokonalému změknutí žaludků je potřeba je vařit cca 3 hodiny. Možno vařit třeba i na dvakrát.
Krok 2: Nadrobno nakrájené žaludky dáme zároveň s nakrájenou cibulí na rozehřáté sádlo, posypeme kmínem a solí. Restujeme, posypeme moukou a po chvilce přelijeme horkou vodou.
Krok 3: Papriku dáme do smetany a vmícháme do odstavené omáčky. Dostatečně provaříme.
Krok 4: Přílohou jsou klasické bramboráčky, kde při výrobě nahradíme majoránku tymiánem.
Talíř ozdobíme rajským a dvouletým šnytlíkem, který není kulatý, ale má mečíkovitý tvar a není tak aromatický.
Talíř ozdobíme rajským a dvouletým šnytlíkem, který není kulatý, ale má mečíkovitý tvar a není tak aromatický.
Zveřejněno 9. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M81PO
Moje poznámka
Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M81PO
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
žaludek vepřový,
cibule,
sádlo,
sůl hrubozrnná,
smetana,
mouka hladká,
kmín drcený,
paprika,
rajče,
pažitka,
voda
Komentáře (2)