Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný řízek s brambory

Vaječný řízek s brambory je jednoduché a chutné jídlo. Jemně osmažený vaječný řízek doplněný vařenými nebo opečenými brambory je skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Salát z červené řepy je k němu dokonalou přílohou.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RousOliven RousOliven

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 386 kJ /
809 kcal
Bílkoviny28,36 g
Tuky38,27 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,77 g
Sůl9,02 g
Sacharidy83,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do menšej panvice dáme olej, zohrejeme. Vajcia rozhabarkujeme, mierne osolíme a vylejeme do panvice. Krok 2: Ako vajcia tuhnú posypeme ich strúhankou a ďalej pražíme. Keď sú vajcia so strúhankou tepelne spojené, opatrne ich otočíme. Aj túto druhú stranu posypeme strúhankou. Hotovo je, keď má placka farbu rezňa. Krok 3: Mezitým varíme zemiaky v osolenej vode. Krok 4: Podávame so šalátom z červenej repy.

TIP: Jak dlouho vařit brambory

Zveřejněno 13. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný řízek s brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZ4G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný řízek s brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZ4G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Anna Kocikova: to máš pravdu s tými inscenáciami - tí herci boli viac než úžasní:-)

RousOliven: Tak to byla supr inovace:-DAle vážně se mi to líbí;-)
Přidávám Ti tady 2 receptíky na jednoduchý vaječný řízek na chlebu.Oba jsou dobré:-8Babička na obložení přidávala ještě proužky zavařené červené papriky.


U nás v tv před hodně lety dávali každé pondělí slovenský film nebo inscenaci:-KChybí mi to:-(Pokaždé jsem se moc těšila:-)

Anna Kocikova: ja som ten vajíčkový rezeň inovovala, lebo pôvodne to bolo volské oko posypané tou strúhankou. Keďže sa dlho pečie žĺtok v takomto tvare, tak som vlastne obalila na panvici rozškvrdlané vajíčka na spôsob omelety. U nás sa vareška na rozškvrdlanie vajíčok volá habarka a od toho ten výraz rozhabarkovanie. Inak aj ja som veľký fanda češtiny, sledujem len tv nova intern.:-Q A skvelý nápad tá omeleta na chlebíku s horčicou - určite vyskúšam:-)

RousOliven: rozhabarkujeme,po česky asi rozšleháme,rozkvrdláme:-)Slovenštinu mám ráda,je taková měkká a některé výrazy mi příjdou hodně milé:-8

Recept se mi moc líbí a zaslouží si hvězdičky i bez vyzkoušení:-KJá takový vaječný řízek opravdu neznám.U nás se vajíčka vždy rozšlehjí zároveń se strouhankou a řízek máme na chlebu ,který je lehce potřený hořčicí:-)

RousOliven: myslím,že rozkvedláme;-)

v.kom: a ako sa to po česky povie? :-)

Krása slovenštiny : rozhabarkujeme

Marie Svarcova: jééé - som rada, že som Ti urobila pekný deň:-)

:-)<3:yes::yes: To je recept z mého dětství - skvělé, že je tady :-K

Suroviny:
vejce, olej, strouhanka, brambory, sůl

Přidat fotografie receptu