Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filety candáta na másle, zázvoru a česneku se zeleninou

Candát patří mezi ryby, které se vyskytují i na našem území. Jeho maso je jemné a s příjemnou vůní. Příprava tohoto pokrmu je snadná a rychlá. Kořeněné filety jen zlehka osmahneme a podáváme s restovanou směsí zeleniny připravené nejprve na páře.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 428 kJ /
341 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky22,66 g
Vláknina8,26 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 77 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy24,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety osušíme papírovou utěrkou, zakápneme citronovou šťávou a dáme do chladu. Krok 2: Zatím očistíme a nakrájíme do misky mrkev a rozebereme omytý a okapaný květák s brokolicí na růžičky. Poté povaříme v páře 4 minuty. Krok 3: Filety osolíme a opepříme z obou stran, potřeme prolisovaným česnekem i zázvorem. Následně je překrájíme na menší kousky a obalíme ve škrobu. Krok 4: V pánvi rozpustíme přepuštěné máslo a filety z obou stran osmahneme cca 2-3 minuty. Dáme stranou a udržujeme teplé. Krok 5: Do pánve přidáme druhou lžíci másla a na ní restujeme scezenou a okapanou zeleninu cca 2 minuty, nakonec přidáme kolečka pórku. Krok 6: Filety poklademe na talíře přidáme zeleninu a podáváme s vařenými bramborami.

Zveřejněno 26. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety candáta na másle, zázvoru a česneku se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQ61

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety candáta na másle, zázvoru a česneku se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQ61

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

RubyRom: :-) Máš pravdu, naše nejlepší . Máme rádi na různé způlsoby a vždy je moc dobrá. Děkuji za komentář a přeji krásný den :-K

:yes::yes:Candát je skvělá ryba:-K

Suroviny:
candát, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, zázvor, česnek, škrob kukuřičný, ghee, mrkev, květák, brokolice, pórek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu