Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkové nanuky v čokoládě

K létu neodmyslitelně patří nejen zmrzlina, ale i nanuky. Nejlépe chutnají ty, které jsou připravené z letního ovoce. A pokud jsou ještě v čokoládě, tak ty budou chutnat úplně každému a nejen dětem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 465 kJ /
589 kcal
Bílkoviny6,32 g
Tuky19,66 g
Vláknina4,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy94,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme cukr, vodu a chvíli podusíme, až jsou meruňky měkké. Krok 2: Pak je zahustíme maizenou rozmíchanou ve vodě a necháme už jen velmi krátce provařit, cca 1 minutu. Měla by vzniknout hustější směs, pokud je hustá moc, přidáme malinko vody. Krok 3: Ovocnou směs necháme za občasného promíchání trochu zchladnout, rychleji to půjde ve studené vodní lázni. Ještě lehce vlažnou rozmixujeme, můžeme třeba použít menší sekáček potravin, který je v sadě s tyčovým mixérem. Krok 4: Po dobu dušení ovoce a chladnutí připravíme silikonovou plochou formu. Je lepší ji předem dát na chvíli do chladničky. Čokoládu nasekáme na menší kousky a buď v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni ji rozehřejeme. Na potření formy použijeme štětec a z rozpuštěné čokolády vytvoříme dostatečně silnou vrtvu, vložíme z boku dřívka a formu dáme na chvíli do chladničky, aby čokoláda ztuhla. Pokud by jedna vrstva nestačila, po ztuhnutí uděláme ještě druhou, ale teprve až pak vložíme dřívka a opět necháme ztuhnout. Krok 5: Do formy rozdělíme rozmixovanou ovocnou směs, vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit. Trvá to cca 5 hodin. Krok 6: Po důkladném zmražení nanuky z formy vyjmeme a opět rozehřátou čokoládou rychle potřeme vrchní stranu, která zůstala bez čokolády. Čokoláda ihned ztuhne, tak nanuky můžeme ihned podávat a nebo je uložíme v plastovém boxu s dobře těsnícím víkem do mrazničky k pozdější konzumaci.

TIP: Domácí nanuky a jejich druhy

Zveřejněno 27. 6. 2024

Poznámka autorky Merylas

Na tento typ nanuků se hodí ploché silikonové formy, viz foto. Jsou k dostání v různých tvarech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkové nanuky v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2yxz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkové nanuky v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2yxz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: Drahuško, děkuji. :-* Meruňky mám taktéž ve velké oblibě. :-K

Maruško,meruňkovou zmrzlinu i dřeń mám moc ráda:-QNa tvém nanuku bych si také pochutnala:-8:-K

cathleen: Ivi, moc děkuji za pochvalu. :-*:-K Nanuky dělávám celé léto a pořád nám nějaké v zásobě. Nyní přijdou na řadu višně. :-):-K

Óóó, spojení sladkokyselých meruněk a čokolády vypadá moc dobře <3 a stoprocentně bude v letních vedrech velice osvěžující :yes:

Suroviny:
meruňky, cukr krupice, voda, škrob kukuřičný, voda, čokoláda

Přidat fotografie receptu