Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselá zelenina

Na této sladkokyselé zeleninové směsi si můžeme pochutnat jen tak, nebo ji podávat jako přílohu k masu. Zeleninu uvaříme, vložíme do zapékací misky vyložené slaninou, ochutíme solí a balzamikovým octem a zapečeme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 251 kJ /
2 928 kcal
Bílkoviny43,18 g
Tuky253,49 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 3,90 g
Sůl9,58 g
Sacharidy97,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu omyjeme a očistíme a případně nakrájíme na větší kousky. Pokud brambory vypadají dobře, nemusíme je loupat. Krok 2: Brambory, brokolici a kedlubny nakrájíme na kousky a společně s mrkví povaříme v hrnci s osolenou vodou. Zelenina nemusí být měkká, dojde při zapékání v troubě. Krok 3: Cibuli a jarní cibulku očistíme a smícháme se slitou předvařenou zeleninou. Krok 4: Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou. Na ni nasypeme všechnu zeleninu. Směs ochutíme solí, octem a navrch položíme vločky másla. Zeleninu vložíme do předehřáté trouby a zhruba na deset minut dáme zapéct. Krok 5: Tato výborná zeleninová směs se hodí hlavně k pokrmům z masa.

TIP: Další recepty z kedlubny

Zveřejněno 27. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselá zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXMr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselá zelenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpXMr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mrkev, kedlubna, brokolice, brambory, cibulka jarní, cibule, slanina anglická, máslo, sůl, ocet balsamiko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu