Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnové ragú se žampiony

Kedlubna má široké využití, ať už ve studené kuchyni, tak v polévkách či hlavních chodech. Naplno si její chuť užijeme v tomto zeleninovém ragú, ve kterém ji doplníme houbami a ochutíme muškátovým květem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 461 kJ /
1 544 kcal
Bílkoviny46,17 g
Tuky95,82 g
Vláknina47,80 g
Cholesterol 161 mg
Sodík 444 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy101,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostky. Žampiony překrájíme na měsíčky a oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostky. Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme dosklovita. Pak ji zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a zalijeme mlékem. Krok 3: Přidáme kedlubny, směs ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Uvaříme doměkka. Krok 4: Žampiony orestujeme na oleji a přidáme do hrnce. Zalijeme smetanou a provaříme. Na závěr přidáme jemně nasekanou petrželku. Krok 5: Podáváme s vařenými bramborami, nebo jako lehkou večeři pouze s pečivem.

TIP: Další recepty s kedlubnou

Zveřejněno 4. 7. 2024

Poznámka autora poslirecept

V sezóně je možné nahradit žampiony čerstvými houbami. Ragú je dobré také s hlívou ústřičnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové ragú se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk1Yn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové ragú se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk1Yn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kedlubna, žampióny, olej, cibule, máslo, mouka hladká, mléko, smetana, petrželka, sůl, pepř mletý, květ muškátový

Přidat fotografie receptu