Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka minestrone

Minestrone je klasická italská polévka. Je velmi vydatná, protože obsahuje zeleninu, fazole a těstovinovou rýži. Příprava je snadná a zeleninu můžeme obměnit podle sezóny. Skvěle chutná i s bílým italským chlebem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 460 kJ /
1 305 kcal
Bílkoviny77,22 g
Tuky22,73 g
Vláknina61,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 534 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy168,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cuketu omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme ji na půlkolečka. Krok 2: Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Krok 3: Na lžíci oleje krátce opečeme mrkev, cuketu a česnek. Poté zeleninu zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni, dokud zelenina nezměkne. Krok 4: Do polévky přidáme scezené fazole a těstoviny a vaříme ještě 10 minut. Poté polévku odstavíme z plotýnky, přidáme do ní špenát, který v horké polévce zavadne, a pesto. Krok 5: Dochutíme solí a pepřem.

TIP: Další zeleninové polévky

Zveřejněno 8. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka minestrone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk8zA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka minestrone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk8zA

Suroviny:
mrkev, cuketa, česnek, olej, vývar kuřecí, fazole bílé, špenát, pesto bazalkové, sůl,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu