Polévka minestrone
Minestrone je klasická italská polévka. Je velmi vydatná, protože obsahuje zeleninu, fazole a těstovinovou rýži. Příprava je snadná a zeleninu můžeme obměnit podle sezóny. Skvěle chutná i s bílým italským chlebem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 460 kJ / 1 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,22 g |
Tuky | 22,73 g |
Vláknina | 61,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 534 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 168,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cuketu omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme ji na půlkolečka.
Krok 2: Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
Krok 3: Na lžíci oleje krátce opečeme mrkev, cuketu a česnek. Poté zeleninu zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni, dokud zelenina nezměkne.
Krok 4: Do polévky přidáme scezené fazole a těstoviny a vaříme ještě 10 minut. Poté polévku odstavíme z plotýnky, přidáme do ní špenát, který v horké polévce zavadne, a pesto.
Krok 5: Dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 8. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8zA
Moje poznámka
Polévka minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8zA
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 11 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 2 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 6 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 7 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 8 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 9 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 9 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 9 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 9 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 9 hodinami
Suroviny:
mrkev,
cuketa,
česnek,
olej,
vývar kuřecí,
fazole bílé,
špenát,
pesto bazalkové,
sůl,
Komentáře