Kroupové rizoto
Ječné kroupy jsou velmi zdravé, proto je určitě dobré je zařadit do svého jídelníčku. Připravíme je na způsob rizota a přidáme k nim hrášek a cuketu. Pokrm podáváme posypaný strouhaným sýrem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 805 kJ / 1 626 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,18 g |
Tuky | 38,57 g |
Vláknina | 38,79 g |
Cholesterol | 42 mg |
Sodík | 732 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 236,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy propláchneme a namočíme do studené vody na 30 minut. Ve stejné vodě je přivedeme k varu a osolíme.
Krok 2: Vaříme do poloměkka asi 20 minut, pak je scedíme. V kastrolu na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kroupy, podlijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem a necháme vařit, až se skoro všechna tekutina vstřebá, a kroupy budou krásně měkké.
Krok 3: Několik minut před koncem vaření přisypeme hrášek a najemno nakrájenou cuketu. Dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Na talíři posypeme tvrdým sýrem.
Zveřejněno 9. 7. 2024 21:09
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroupové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk9KB
Nejnovější recepty
Podzimní řezy
Přidáno před 26 minutami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 37 minutami
Tortilly s houbami
Přidáno před 2 hodinami
Červená čočka se zeleninou a špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Snadné mrkvové placičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečený květák se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si články, které obsahují tento recept:
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny peče: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 2 hodinami
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 2 hodinami
Ostrá směs z bedel na topinky
vladyk před 4 hodinami
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 5 hodinami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 7 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 15 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 18 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 18 hodinami
Komentáře (1)