Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dva druhy náplně do tortill

Tortilly jsou vynikající základ pro rychlou a vynikající chuťovku, kterou můžete snadno připravit doma. Vyzkoušejte náplně do tortill s pršutem a sýrem doplněné čerstvou a barevnou zeleninou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 177 kJ /
1 237 kcal
Bílkoviny106,52 g
Tuky74,72 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 226 mg
Sodík 3,52 g
Sůl8,50 g
Sacharidy31,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriku a rajčátka omyjeme a nakrájíme. Papriku na proužky, rajčátka podél na čtvrtiny. Sýr brie nakrájíme na malé obdélníčky. Krok 2: Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká půlkolečka a na sítku spaříme. Propláchneme ihned studenou vodou a okapanou dáme do misky marinovat s cukrem, octem a solí. Krok 3: Tortilly před naplněním na suché pánvi nahřejeme a všechny potřeme čerstvým sýrem.
Na 2 sýrové tortily potřené čerstvým sýrem dáme 1/4 salátového mixu a přidáme čekanku natrhanou na menší kousky. Na salát poklademe nakrájené obdélníčky sýru brie a přidáme čerstvou papriku. Tortilly pevně stočíme a zpevníme 6 párátky s cca 2,5 cm mezerami. Krok 4: Na 2 tortily s pršutem opět natřeme čerstvý sýr, poklademe na každou polovinou plátků pršutu přidáme salátový mix, naloženou scezenou cibuli dle chuti a nakrájená rajčátka. Také tortilly stočíme a spíchneme párátky. Krok 5: Smotané rolky necháme v chladu ztuhnout a mezi párátky nakrájíme na malé roládky. Můžeme také rolky zabalit pevně do potravinářské fólie a uložit v chladu na 3-4 dny. Čerstvé roládky podáváme jako letní lehkou večeři nebo pohoštění k posezení.

TIP: Jak nejlépe nachystat tortillu - oblíbené recepty

Zveřejněno 13. 7. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Salátový mix můžeme udělat podle vlastní chuti (ledový, endivie, mrkev, bílé zelí) nebo ho koupíme.

Pokud chceme červenou cibuli uchovat, tak marinovaná v uzavřené mističce v lednici vydrží 14 dní.

Když pálí při krájení cibule oči stačí si vzít 1 mentos, bílý tic tac nebo mentolovou žvýkačku. Léty odzkoušeno a vždy funguje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dva druhy náplně do tortill

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W68On

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dva druhy náplně do tortill

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W68On

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Moanka: :-) Už máš asi po chuti ale dříve to nešlo - moc děkuji a přeji krásné dny příští.

Maruško, děláš mi chutě!! :-8 <3 :yes:

Marie Svarcova: Tak to je asi červená čekanka a já podle barvy myslela, že je to pršut. Omlouvám se. :-)

Nadja: :-) pršut je poze vpravo , na té se sýrem je v salátu čekanka:-K děkuji za komentář a přeji hezký den :-K

Na snímku č.2 je pršut na obou druzích tortill ......... :-O Podle surovin i popisu je jen v jednom druhu.

Suroviny:
tortilla, sýr čerstvý, salát, pršut, rajče cherry, cibule červená, cukr, ocet rýžový, sůl, čekanka, sýr, paprika čerstvá červená

Přidat fotografie receptu