Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovičková omáčka

Omáčka z krkovičky je výtečný pokrm, který potěší svou bohatou chutí a sytostí. Krkovička se pomalu dusí, dokud není dokonale měkká a šťavnatá, a poté se připraví lahodná omáčka plná vůní a chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 343 kJ /
3 428 kcal
Bílkoviny73,68 g
Tuky336,97 g
Vláknina4,88 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 3,95 g
Sůl9,35 g
Sacharidy23,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku nakrájíme na drobné kostičky a osolenou marinujeme v oleji s kořením přikrytou kolečkama cibule do druhého dne. Krok 2: Vše konfitujeme v dostatku oleje do změknutí. Odlijeme olej, necháme trošku a poprášíme moukou, zalejeme horkou vodou. Přidámě větévku libečku vcelku a vaříme k dokonalému provaření mouky a vyvaření chuti z libečku, který nakonec odstraníme. Krok 3: Omáčku dochutíme solí a opepříme. Podáváme s řýží.

TIP: Jak udělat vepřovou krkovici v troubě: oblíbený recept s video-návodem

Zveřejněno 14. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovičková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9q3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovičková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9q3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, olej, koření grilovací, voda, mouka hladká, sůl, pepř mletý, libeček, rajče

Přidat fotografie receptu