Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička pod cuketovou peřinou

Cukety jsou jedním z poznávacích znamení léta. A léto vybízí k jednoduchým a nenáročným receptům. Tím je také tato zapečená směs z kousků vepřového masa, které leží pod peřinou z cuket, špenátu a rajčat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 753 kJ /
1 136 kcal
Bílkoviny91,17 g
Tuky48,41 g
Vláknina22,58 g
Cholesterol 662 mg
Sodík 496 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy77,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme, opepříme a posypeme bylinkovým kořením. Na rozpáleném oleji osmahneme maso ze všech stran, jakmile pustí šťávu restujeme ještě 10 minut.  Krok 2: Cukety omyjeme, nastrouháme nahrubo, osolíme a počkáme až pustí vodu. Tu slijeme, přidáme k nim nakrájené cibule, rajčata, petrželku, špenát, vejce, prolisovaný česnek a bylinkové koření. Krok 3: Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Do pekáče vložíme nejprve maso i s výpekem z pánve a na maso rozprostřeme cuketovou směs, urovnáme. Krok 4: Dáme péci na 190 °C po dobu přibližně 30 minut, pěkně do růžova. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou nebo třeba bramborovou kaší.

TIP: Jak připravit bramborovou kaši

Zveřejněno 18. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pod cuketovou peřinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r28z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pod cuketovou peřinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r28z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cuketa, cibule, cibule červená, česnek, špenát listový, vejce, petrželka, mouka hladká, kypřící prášek, rajče, olej, koření bylinkové, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu