Krkovička pod cuketovou peřinou
Cukety jsou jedním z poznávacích znamení léta. A léto vybízí k jednoduchým a nenáročným receptům. Tím je také tato zapečená směs z kousků vepřového masa, které leží pod peřinou z cuket, špenátu a rajčat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 753 kJ / 1 136 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,17 g |
Tuky | 48,41 g |
Vláknina | 22,58 g |
Cholesterol | 662 mg |
Sodík | 496 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 77,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krkovičku omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme, opepříme a posypeme bylinkovým kořením. Na rozpáleném oleji osmahneme maso ze všech stran, jakmile pustí šťávu restujeme ještě 10 minut.
Krok 2: Cukety omyjeme, nastrouháme nahrubo, osolíme a počkáme až pustí vodu. Tu slijeme, přidáme k nim nakrájené cibule, rajčata, petrželku, špenát, vejce, prolisovaný česnek a bylinkové koření.
Krok 3: Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Do pekáče vložíme nejprve maso i s výpekem z pánve a na maso rozprostřeme cuketovou směs, urovnáme.
Krok 4: Dáme péci na 190 °C po dobu přibližně 30 minut, pěkně do růžova. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou nebo třeba bramborovou kaší.
Zveřejněno 18. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička pod cuketovou peřinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r28z
Moje poznámka
Krkovička pod cuketovou peřinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r28z
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
cuketa,
cibule,
cibule červená,
česnek,
špenát listový,
vejce,
petrželka,
mouka hladká,
kypřící prášek,
rajče,
olej,
koření bylinkové,
sůl,
pepř mletý
Komentáře