Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra v multifunkčním hrnci

Vepřová játra v této úpravě získají křehkost. Dobře převezmou chuť používaných dochucovadel. Výborně se k nim hodí rýže. Stejně dobře budou chutnat s hranolky a také se zeleninovým salátem. Nejlépe ladí okurkový.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba odležení jater

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba odležení jater)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 576 kJ /
1 094 kcal
Bílkoviny137,20 g
Tuky24,27 g
Vláknina7,08 g
Cholesterol 1,88 g
Sodík 1,94 g
Sůl4,90 g
Sacharidy79,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe večer předem nakrájíme játra na nudličky nebo slabší hranolky. Opláchneme vodou a zalijeme mlékem. V uzavíratelné misce necháme odležet. Krok 2: Před přípravou maso vyjmeme z mléka, propláchneme vodou a osušíme papírovou utěrkou. Krok 3: Nakrájíme cibuli na měsíčky, rajčata na kostičky. V hrnci na oleji v programu Saute krátce orestujeme cibuli. Přihodíme rajčata a játra. Osmahneme, přidáme kmín, pepř, worchesterovou, sójovou a rybí omáčku. Krok 4: Hrnec uzavřeme a bez podlévání zapneme tlakový program (silný tlak - High) na dobu 7 minut. Krok 5: Po dohotovení hrnec vypneme a necháme klesnout tlak. Krok 6: Mezitím namočíme solamyl ve vodě (stačí 200-250ml). Po doběhnutí programu hrnec otevřeme, vmícháme směs solamylu a vody. Můžeme přidat vodu podle požadované konzistence omáčky. Necháme projít varem. Krok 7: Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

TIP: Vepřová játra jako minutka

Zveřejněno 18. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra v multifunkčním hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9gN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra v multifunkčním hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9gN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji! Mám tyto tři druhy omáček moc ráda. Ochucení je s nimi výraznější a popravdě i snadnější!:-D

:-)<3:yes::yes: Játra a worcester je skvělá kombinace + ty další omáčky se mi líbí, parádní je i fotečka :-K

Suroviny:
játra vepřová, mléko, omáčka sojová, omáčka rybí, rajče, cibule, sůl, pepř mletý, kmín drcený, olej, solamyl

Přidat fotografie receptu