Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mirabelkový sirup

Mirabelky, neboli špendlíky, jsou lahodným ovocem, které se hodí na marmeládu, kompot nebo také k vypálení pálenky. My tyto žluté drobné plody však zpracujeme v sirup, ze kterého můžeme připravovat osvěžující limonádu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 316 kJ /
7 485 kcal
Bílkoviny16,25 g
Tuky5,00 g
Vláknina62,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 812,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mirabelky umyjeme, dáme do většího hrnce, přidáme skořici a vše zalijeme vodou. Vaříme asi 30 minut, až je ovoce rozvařené, občas promícháme. Krok 2: Pak vše přepasírujeme přes cedník, aby nám vznikla šťáva bez šlupek a pecek. Přidáme cukr a kyselinu citronovou a krátce povaříme. Krok 3: Horký sirup plníme do čistých sklenic, které jsme vypláchli rumem nebo slivovicí. Po naplnění otřeme hrdla a uzavřeme.

TIP: Jak zavařit mirabelky

Zveřejněno 19. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mirabelkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkYR2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mirabelkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkYR2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mirabelka, voda, cukr krupice, skořice celá, kyselina citronová, slivovice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu