Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinová hořčice

Ze sladkokyselých ostružin můžeme připravit vynikající hořčičnou omáčku. Její sladce pikantní chuť se skvěle hodí jako doplněk k sýrům, využijeme ji i při grilování. Hořčici ochutíme balzamikovým octem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

stbily

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 605 kJ /
862 kcal
Bílkoviny15,47 g
Tuky11,85 g
Vláknina33,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy156,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ostružiny přebereme, očistíme a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme najemno. Krok 2: Přidáme balzamikový ocet, třtinový cukr a vaříme 5 minut. Krok 3: Šalotku nakrájíme nadrobno a přidáme do teplého ostružinového pyré. Hořčičné semínko rozdrtíme v hmoždíři a vmícháme do pyré. Směs znovu zahřejeme a dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Nalijeme do sterilizovaných skleniček. Určeno pro rychlou spotřebu a skladování v lednici.

Zveřejněno 22. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová hořčice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERP9W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová hořčice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERP9W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
ostružiny, ocet balsamiko, cukr třtinový, cibule šalotka, semínka hořčičná, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu