Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Turrón měkká světlá verze

Vyzkoušejte pro změnu na mlsandu tradiční španělskou cukrovinku. Turrón se obvykle připravuje na vánoční svátky, ale klidně ho zkuste i v létě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vitekmarek

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 271 kJ /
1 738 kcal
Bílkoviny38,89 g
Tuky95,06 g
Vláknina20,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 476 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy171,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mandle nasucho opražíme na pánvi a ještě teplé rozmixujeme dohladka. Ve stejné pánvi povaříme med s cukrem do jeho rozpuštění. Krok 2: Pánev stáhneme z ohně, metličkou rychle zašleháme bílek, přidáme skořici, citrónovou kůru, sůl a nakonec zapracujeme mandle. Krok 3: Vrátíme zpět na sporák a za stálého míchání ještě chvíli zahříváme, aby směs pěkně zhoustla. Krok 4: Hustou směs rozetřeme v asi 1,5 cm tloušťce do obdélníkové formy vyložené pečicím papírem a necháme jeden až dva dny v chladu zatuhnout. Poté krájíme na plátky.

TIP: Nepečené cukroví

Zveřejněno 21. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Turrón měkká světlá verze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W687E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Turrón měkká světlá verze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W687E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

<3 Vzpomínka na dětství, kdy jsme si v Dejvicích na pouti U Matěje kupovali turecký med, ale tvrdý, sekaný sekerou - to byla dobrota, která vydržela celou věčnost - musela se jen cucat, rozkousat se nedala.
;-) Podle wikipedie je Turrón typická španělská cukrovinka podobná tureckému medu.
cs.wikipedia.org/wiki/Turr%C3%B3n

:-? DOTAZ: mandle i se slupkou nebo oloupané?

bofinka: děkuji :-K<3

Zobrazit starší odpověď

Suroviny:
mandle, med, cukr krupice, bílek, kůra citronová, skořice mletá, sůl

Přidat fotografie receptu