Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený patizon se zakysaným zelím

Patizon je oblíbená plodina netradičního tvaru, díky čemuž je často nazýván jako létající talíř. Snadný a chutný pokrm připravíme z plátků patizonu, uzenin, sýrů a smetany s vajíčky. Chuť pokrmu doplní také zakysané zelí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

stbily

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 221 kJ /
1 248 kcal
Bílkoviny91,23 g
Tuky87,49 g
Vláknina2,60 g
Cholesterol 827 mg
Sodík 4,27 g
Sůl10,52 g
Sacharidy22,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Patizon nakrájíme na plátky, osolíme, necháme vypotit a osušíme. Ohnivzdornou misku vymažeme sádlem, vložíme plátky patizonu, pokladame nakrájenými salámy a hermelínem. Krok 2: Přidáme nastrouhaný sýr a kysané zelí s trochou cukru. Vše osolíme, opepříme a zasypeme kari. Krok 3: Vejce rozkvedláme ve smetaně a nalijeme navrch. Pečeme asi 50 minut na 200 °C, do vytvoření nazlátlého povrchu.

Zveřejněno 26. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený patizon se zakysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5zg7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený patizon se zakysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5zg7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
patizon, zelí kysané, sýr tvrdý, salám šunkový, salám pikantní, sýr hermelín, vejce, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, cukr, koření kari, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu