Patison s rajčaty
Patisony jsou velmi zdravé a můžeme je připravit na mnoho způsobů. Skvělé jsou plněné mletým masem a zapečené v troubě. Podávat je můžeme s omáčkou z pečených rajčat a bramborami nebo rýží.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 765 kJ / 1 139 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,61 g |
Tuky | 51,87 g |
Vláknina | 15,32 g |
Cholesterol | 484 mg |
Sodík | 570 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 76,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patisony dobře opláchneme, u stopky skrojíme víčko a měkký vnitřek vybereme lžící. Dutinu lehce posypeme solí a pepřem.
Krok 2: Do mletého masa přidáme jednu oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vejce. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a zahustíme strouhankou.
Krok 3: Směsí naplníme připravené patisony. Do pekáčku rozložíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájená rajčata a lehce osolíme.
Krok 4: Navrch položíme naplněné patisony, přidáme bobkový list, nové koření, špetku tymiánu, lžíci másla a podlijeme vodou. Pekáč zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 60 minut. Upečené patisony vyjmeme a uchováme v teple.
Krok 5: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vodou, přidáme výpek s rajčaty a za častého míchání provaříme 10 minut. Dochutíme solí, octem, cukrem a znovu krátce povaříme. Do hotové omáčky vmícháme smetanu a propasírujeme ji.
Krok 6: Nakonec patisony rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a podáváme s bramborami, rýží nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 29. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patison s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPm9n
Moje poznámka
Patison s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPm9n
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 8 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 8 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 10 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 4 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 8 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 12 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 12 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 14 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 15 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 15 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 17 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Suroviny:
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření,
tymián,
maso,
cibule,
česnek,
vejce,
rajče,
strouhanka,
máslo,
mouka hladká,
ocet,
cukr,
smetana
Komentáře