Patison s rajčaty
Patisony jsou velmi zdravé a můžeme je připravit na mnoho způsobů. Skvělé jsou plněné mletým masem a zapečené v troubě. Podávat je můžeme s omáčkou z pečených rajčat a bramborami nebo rýží.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 765 kJ / 1 139 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,61 g |
Tuky | 51,87 g |
Vláknina | 15,32 g |
Cholesterol | 484 mg |
Sodík | 570 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 76,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patisony dobře opláchneme, u stopky skrojíme víčko a měkký vnitřek vybereme lžící. Dutinu lehce posypeme solí a pepřem.
Krok 2: Do mletého masa přidáme jednu oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vejce. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a zahustíme strouhankou.
Krok 3: Směsí naplníme připravené patisony. Do pekáčku rozložíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájená rajčata a lehce osolíme.
Krok 4: Navrch položíme naplněné patisony, přidáme bobkový list, nové koření, špetku tymiánu, lžíci másla a podlijeme vodou. Pekáč zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 60 minut. Upečené patisony vyjmeme a uchováme v teple.
Krok 5: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vodou, přidáme výpek s rajčaty a za častého míchání provaříme 10 minut. Dochutíme solí, octem, cukrem a znovu krátce povaříme. Do hotové omáčky vmícháme smetanu a propasírujeme ji.
Krok 6: Nakonec patisony rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a podáváme s bramborami, rýží nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 29. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patison s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPm9n
Moje poznámka
Patison s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPm9n
Nejnovější recepty
Polský mazurek
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaný bůček pro babičky a dědečky
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí kapsa pana lesního
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí kližka na česneku
Přidáno před 6 hodinami
Cikánský řízek z vepřového masa
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory pečené s cibulí a žampiony
Slanky před 1 hodinou
Vepřová játra na přírodno
blanka12 před 1 hodinou
Kuřecí kousky na fenyklu a kari
Oskeruska před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Jurin před 1 hodinou
Jarní salát s mozzarellou
Suzy8 před 2 hodinami
Závitky z mletého masa, plněné uzeninou, syrečkem a paprikou
Alena445 před 3 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Mane22 před 5 hodinami
Karlovarské knedlíky I
trdlo před 7 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
el.mencl před 8 hodinami
Čevapčiči III
el.mencl před 8 hodinami
Suroviny:
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření,
tymián,
maso,
cibule,
česnek,
vejce,
rajče,
strouhanka,
máslo,
mouka hladká,
ocet,
cukr,
smetana
Komentáře