Minestrone
Minestrone je italská zeleninová polévka, kterou můžeme obměňovat podle toho, jakou zeleninu máme doma. Do polévky přidáme i fazole a makarony, díky tomu dobře zasytí a tak ji lze podávat i jako hlavní jídlo.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 608 kJ / 1 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,70 g |
Tuky | 5,42 g |
Vláknina | 46,13 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 594 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 202,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole nejprve přes noc namočíme, pak uvaříme. Zeleninu nakrájíme na kousky (nať dáme stranou, rajčata zatím odložíme).
Krok 2: Na pánvi s trochou oleje necháme rozvonět oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek a orestujeme zeleninu. Zalijeme ji vodou nebo vývarem a povaříme asi 10 minut. Pak přidáme nalámané makarony a celerovou nať. Vše povaříme asi 10 minut, před koncem přidáme kousky rajčat a fazole.
Krok 3: Část polévky můžeme rozmixovat na pyré a do hotového pyré pak přidáme zbylou zeleninu. Polévku dosolíme, ochutíme pepřem a oreganem.
Krok 4: Přidáme lžíci olivového oleje a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.
Zveřejněno 1. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmXE
Moje poznámka
Minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmXE
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Suroviny:
fazole bílé,
mrkev,
celer,
pórek,
cuketa,
rajče,
olej olivový,
cibule,
česnek,
vývar masový,
těstoviny makaróny,
sůl,
pepř mletý,
koření oregáno,
sýr strouhaný
Komentáře