Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevná rýže s čočkou

Toto jídlo z rýže, čočky a zeleniny hraje všemi barvami a díky použitému koření krásně voní. Kromě restované zeleniny, chilli papričky a zajímavé kombinaci koření chuťově překvapí i rozinky skryté v rýži.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 645 kJ /
632 kcal
Bílkoviny5,97 g
Tuky42,89 g
Vláknina16,22 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži a čočku propláchneme a krátce opečeme v hrnci na oleji. Přidáme římský kmín, zázvor a necháme rozvonět. Zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme rozinky a vše uvaříme. Krok 2: Na pánvičce na másle orestujeme oloupané a na klínky nakrájené červené cibule, na kolečka nakrájené jarní cibulky, na plátky nakrájený česnek, nadrobno nasekanou chilli papričku a nakonec na kostičky nakrájené barevné papriky. Krok 3: Vše za občasného promíchání opékáme asi 10 minut a pak vmícháme rýži s čočkou a nadrobno nasekanou petrželku. Krok 4: Pokrm před podáváním ozdobíme polníčkem.

Zveřejněno 2. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevná rýže s čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJkkG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevná rýže s čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJkkG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže jasmínová, čočka černá, olej olivový, římský kmín mletý, zázvor mletý, rozinky, máslo, cibule červená, cibulka jarní, česnek, chilli paprika čerstvá, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, petrželka, polníček

Přidat fotografie receptu