Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cannelloni s mangoldem

Italské cannelloni se obvykle plní náplní a poté zapečou. Jako náplň použijeme směs smetanového sýra, vejce a mangoldových listů. Cannelloni zapečeme s rajčatovou omáčkou ochucenou mangoldovými stonky a česnekem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 402 kJ /
2 008 kcal
Bílkoviny133,37 g
Tuky48,75 g
Vláknina37,24 g
Cholesterol 375 mg
Sodík 2,50 g
Sůl4,31 g
Sacharidy242,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Krok 2: Z mangoldu vykrojíme stonky. Listy mangoldu vaříme 2 minuty, stonky 5 minut, necháme okapat a poté nakrájíme. Krok 3: Cibuli orestujeme na troše oleje. Oloupaná rajčata rozkrájíme a dáme na pánev k cibuli. Zalijeme smetanou a 5 minut vaříme. Přidáme prolisovaný česnek, stonky mangoldu, sůl i pepř a rozmixujeme. Krok 4: Nakrájené listy mangoldu dáme do hrnce s trochou vody, zasypeme moukou a přidáme sýr, který necháme rozpustit. Přidáme vejce a chvilku vaříme. Krok 5: Cannelloni plníme mangoldovou nádivkou, v pekáčku je zalijeme rajčatovou omáčkou a pečeme 50 minut. Krok 6: Před koncem je můžeme posypat sýrem.

TIP: Jak používat mangold

Zveřejněno 7. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cannelloni s mangoldem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzzp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cannelloni s mangoldem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzzp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mangold, rajče, olej, cibule, smetana, česnek, sůl, pepř mletý, vejce, mouka hladká, sýr smetanový, cannelloni, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu