Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekový kapr

Kapr je velmi chutná ryba, byla by škoda si ho dávat jen na Vánoce smaženého v trojobalu. Pečené filety kapra, ochucené česnekem, podávané s pestrou směsí pečené zeleniny, chutnají výborně a navíc je snadné je připravit.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 535 kJ /
3 235 kcal
Bílkoviny266,65 g
Tuky207,95 g
Vláknina25,50 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 4,02 g
Sůl9,87 g
Sacharidy65,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety omyjeme, osušíme, vložíme do pekáčku a osolíme. Krok 2: V misce prošleháme prolisovaný česnek s olejem a směsí potřeme filety. Lehce poprášíme moukou, poklademe tenkými plátky másla a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Krok 3: Zeleninu omyjeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Pokapeme olejem, octem, osolíme, opepříme a promícháme. Krok 4: Zeleninu pečeme také asi 30 minut.

TIP: Další recepty z kapra

Zveřejněno 6. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekový kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkll3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekový kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkll3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Výborné :yes::yes:

Suroviny:
kapr, sůl, česnek, olej, mouka hladká, máslo, cuketa, lilek, celer, fenykl, cibule, rajče, sůl, pepř mletý, olej olivový, ocet balsamiko

Přidat fotografie receptu