Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z paprikáše

Pomazánka z paprikáše je skvělým způsobem, jak využít oblíbený maďarský pokrm v nové podobě. Tento recept přináší tradiční chutě paprikáše v podobě krémové a lahodné pomazánky, která se perfektně hodí na chleba, toast nebo jako dip k zelenině.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 porce

cca 500 g pomazánky

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 074 kJ /
1 930 kcal
Bílkoviny111,19 g
Tuky160,65 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 2,49 g
Sůl5,69 g
Sacharidy9,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salám oloupeme a umeleme přes jemná oka masového mlýnku. Krok 2: Vejce rozpůlíme, žloutky dáme stranou a bílky drobně nasekáme. Krok 3: V hlubší nádobce nejlépe ručním elektrickým šlehačem ušleháme salám s lučinou, žloutky a máslem pokojové teploty. Krok 4: Přidáme nasekané bílky, promícháme, namažeme na pečivo a přizdobíme.

TIP: Pomazánky s uzeninou - rady a tipy

Zveřejněno 4. 8. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud pomazánku nespotřebujeme najednou tak je dobré ji nechat před dalším použitím cca 15 minut vytaženou z lednice. Lépe se na pečivo natírá.

Na šlehání používám kelímek od kilového jogurtu. Je pevnější a dobře se drží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z paprikáše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBn1N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z paprikáše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBn1N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tonja: Určitě salám nemusí být pouze od Kmotra,to je na každém od jakého výrobce si surovinu koupí:-)Politiku bych na web o vaření netahala a to, že je Kmotr kroměřížská masna vím až nyní od vás:-8A to bydlím ve Zlíně:-)

zdenka.s: Zdeničko asi bych to líp nenapsala,děkuji ti:-8:-KOpravdu záleží na výrobci a když mám možnost tak si vybírám.Kmotr je u nás oblíbený:-8Salámy tohoto typu kupujeme už nakrájené a většinou jen na ozdobení chlebíčků nebo jednohubek,doma to tak tence nenakrájíme.Manžel nedávno dostal k svátku krabičku Trio Kmotr s Paprikášem,Poličanem a Saturnem,tak jsme z Paprikáše udělali pro návštěvu pomazánku:-)

RubyRom: Romanko děkuji:-K

Myslím, že nejde ani tak o výrobce ,ale o tu chuť a zřejmě to má Anička ;-) už vyzkoušené.On není Paprikáš jako Paprikáš , nechutnají všechny stejně, zrovna jako třeba Vysočina, Herkules. . . Sama si vybírám podle výrobce a tahat sem Babiše :no::no:

Aničko, proč by měl být Paprikáš zrovna od Kmotra? Paprikáš od jiných výrobců je jiný než od Kmotra? Věřil bych tomu, Kmotr je totiž kroměřížská masna z holdingu Agrofert. Nebo snad chcete skrytou formou dělat propagaci a zvyšovat zisky Andreji Babišovi?

Výborná pomazánka :-K:yes::yes:

Suroviny:
paprikáš, lučina, máslo, vejce, paprika čerstvá červená, petrželka

Přidat fotografie receptu