Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavší cibulačka

Tato bohatá a aromatická polévka, připravovaná pomalým karamelizováním cibule až do lehkého připálení, přináší jedinečný chuťový zážitek. Připravte si tento recept a objevte nové dimenze vaší oblíbené cibulačky!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 211 kJ /
767 kcal
Bílkoviny9,75 g
Tuky56,01 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 48 mg
Sodík 514 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy52,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném sádle vypražíme nadrobno nakrájený špek spolu s cibulí až k lehkému přichycení cibule ke dnu hrnce. Známe z postupu u gulášů kvůli chuti. Krok 2: Vše zaprášíme moukou a chvilku mícháme ode dna. Přilijeme vodu, přidáme koření a prolisovaný česnek s najemno nastrouhaným bramborem. Vše vaříme do zhoustnutí způsobeného škrobem z brambory. Po polévky vložíme celou pomačkanou větvičku libečku a curry koření. Krok 3: Připálená cibulačka nezní nejlépe, ale věřte, že připálená chuť se rozplyne do pikantérie spolu se všemi ingrediencemi, včetně curry, které zde rovněž není poznat.

TIP: Recepty na zeleninové polévky - cibulová zelenina

Zveřejněno 7. 8. 2024

Poznámka autora Chlebajez

Připálená cibulačka vznikla zcela spontánně, když jsem sejmul cibuli z předešlého sulcu a přidal sádlo s další cibulí. Výše popsaný postup je však naprosto dostačující k získání překvapivé polévky. O cibulačce jsem slyšel už jako malý kluk a nějak jsem po ní neprahnul. No až teď, kdy náhoda dala tomu, že se mi připálila cibulka, tak jsem zaimprovizoval a fakt jsem si pochutnal na zajímavém odstínu polévky. Vyzkoušejte a napište jak se povedla vám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavší cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x9Yn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavší cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x9Yn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Tak jasně, jsem to rovněž neměl zcela v plánu...:-(

:-)<3:yes::yes: cibulačku dělávám ale ne připálenou , možná se mi někdy povede ;-)

Suroviny:
cibule, brambory, sádlo, špek uzený, mouka hladká, paprika sušená sladká, koření, česnek, voda, libeček, sůl

Přidat fotografie receptu