Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelené gazpacho

Studené zeleninové polévky jsou ideální pro horké dny. Osvěží nás, zasytí a dodají spoustu vitamínů, protože zeleninu nebudeme vařit. Místo rajčat na přípravu polévky gazpacho tentokrát použijeme okurku, řapíkatý celer a papriku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 769 kJ /
2 574 kcal
Bílkoviny22,96 g
Tuky257,06 g
Vláknina11,74 g
Cholesterol 4 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy37,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme celer, papriku, oloupanou okurku, chilli papričku a toastový chléb. Krok 2: Vše vložíme do mixéru, přidáme cukr, olej, ořechy, špenát a ostatní suroviny kromě jogurtu. Krok 3: Mixujeme dohladka. Nakonec přidáme řecký jogurt. Krok 4: Pokud je polévka hustá, zředíme ji vodou. Ochutíme solí a pepřem. Polévku podáváme vychlazenou.

TIP: Další tipy na studené polévky

Zveřejněno 12. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelené gazpacho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRn5R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelené gazpacho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRn5R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
celer řapíkatý, paprika čerstvá zelená, okurka salátová, chilli paprika čerstvá, chléb toustový tmavý, cukr třtinový, olej olivový, ořechy vlašské, špenát baby, petrželka zelená, česnek, bazalka čerstvá, voda, ocet sherry, sůl, pepř mletý, jogurt řecký

Přidat fotografie receptu