Tvarohovo-hruškový koláč
Čerstvé hrušky jsou osvěžující a hlavně snadno dostupné. Pár takto natrhaných hrušek můžete zužitkovat třeba na skvělý koláč. Jemné máslové těsto doplní tvarohová náplň řízlá trochou rumu a vrstva osvěžujících hrušek.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 592 kJ / 3 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,63 g |
Tuky | 152,88 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 517 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 393,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Do mísy vsypeme mouku, cukr, vodu, máslo a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici.
Krok 2: Kulatou dortovou formu vysteleme papírem na pečení a její okraje vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 3: Odleželé těsto vyválíme na plát, vložíme jej do přichystané formy a vytvarujeme na 2-3 cm vysoké okraje. Pečeme 15 minut v troubě na 180 °C.
Krok 4: Náplň: Tvarohy vložíme do mísy, přidáme cukr, vajíčka, rum, vanilkový cukr. Dobře promícháme, v případě potřeby zahuštění můžeme přidat lžíci škrobu. Náplň naneseme na předpečený korpus.
Krok 5: Hrušky očistíme, nakrájíme na kousky a poklademe je na tvarohovou vrstvu. Koláč vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně 40 minut.
Zveřejněno 14. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohovo-hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5z6R
Moje poznámka
Tvarohovo-hruškový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5z6R
Nejnovější recepty
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 1 hodinou
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 1 hodinou
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 2 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 2 hodinami
Babiččiny bramborové klobásky
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicovo-švestkový koláč
Neregistrovaný před 13 minutami
Karamelizované hrušky nebo jablka na cokoliv
Neregistrovaný před 17 minutami
Sýrovo-bramborové placky s římským kmínem
Neregistrovaný před 25 minutami
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Neregistrovaný před 33 minutami
Kuřecí řízek
Neregistrovaný před 34 minutami
Bramborové krokety jako chuťovky
Neregistrovaný před 41 minutami
Luxusní Novoroční koleno
Neregistrovaný před 43 minutami
Chutné vafle
MichalDub před 43 minutami
Křehký koláč s mákem a hruškami
Neregistrovaný před 46 minutami
Staročeské hovězí na houbách
Neregistrovaný před 47 minutami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
voda,
tvaroh měkký,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
vejce,
rum,
škrob,
hruška
Komentáře