Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové kung-pao

Klasické sečuánské kung-pao je oblíbené po celém světě. Tentokrát ho připravíme ve vegetariánské verzi a maso nahradíme marinovaným květákem. Nesmí chybět ani arašídy, které v jídle pěkně křupou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby marinování

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 506 kJ /
1 077 kcal
Bílkoviny24,47 g
Tuky58,08 g
Vláknina8,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 344 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy103,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat. Krok 2: V míse mícháme všechny přísady na marinádu, promícháme s květákem a necháme marinovat alespoň 30 minut. Krok 3: Květákové růžičky vyjmeme z marinády, obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme na oleji. Zbylou marinádu si uchováme. Krok 4: Očistíme pánev a na troše oleje orestujeme nakrájený pórek, česnek a zázvor. Přidáme osmažený květák, zbylou marinádu a arašídy. Vše promícháme a chvíli provaříme. Nakonec vmícháme čerstvý koriandr. Krok 5: Podáváme s vařenou rýží.

TIP: Další recepty z asijské kuchyně

Zveřejněno 15. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové kung-pao

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkYVE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové kung-pao

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkYVE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Velmi chutný recept<3

Zajímavý recept, určitě stojí za vyzkoušení. Další tip jak připravit oblíbený květák. Děkuji :-K

Suroviny:
květák, sůl, česnek, zázvor, pórek, arašídy, koriandr, mouka hladká, olej, olej, víno rýžové, ocet rýžový, škrob kukuřičný, cukr třtinový, sůl, chilli

Přidat fotografie receptu