Majonéza z vajíček natvrdo
Majonéza patří mezi nejoblíbenější studené omáčky snad po celém světe. Tradičně se připravuje z čerstvých vajíček, nicméně, v tomto receptu najdete návod, jak ji připravit z vajíček vařených natvrdo. Tak neváhejte a vyzkoušejte!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 512 kJ / 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,04 g |
Tuky | 54,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 299 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 2,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a oloupeme.
Krok 2: Vejce vložíme do mixéru, přidáme sůl, olivový olej, horkou vodu, ocet a podle chuti můžeme i přicukrovat.
Krok 3: Vše společně mixujeme do hladké majonézové konzistence, asi 2-3 minuty. Ihned podáváme nebo uskladníme v lednici, kde vydrží i delší dobu.
Zveřejněno 28. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Majonéza z vajíček natvrdo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9PW4
Moje poznámka
Majonéza z vajíček natvrdo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9PW4
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 10 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 11 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 14 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 14 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 2 hodinami
Tvarohová rybičková pomazánka
Neregistrovaný před 2 hodinami
Míša řezy
Neregistrovaný před 2 hodinami
Šťáva k masu
Neregistrovaný před 3 hodinami
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 3 hodinami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 4 hodinami
Rajská omáčka
Laelenka před 4 hodinami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 4 hodinami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 5 hodinami
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 5 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
olej olivový,
voda,
ocet,
cukr
Komentáře (1)