Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátové rizoto

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 435 kJ /
1 060 kcal
Bílkoviny61,75 g
Tuky32,90 g
Vláknina12,96 g
Cholesterol 169 mg
Sodík 2,16 g
Sůl5,49 g
Sacharidy124,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a opečeme ji, pak přidáme scezené žampiony a chvilku restujeme. Pak přihodíme špenátový protlak a utřený česnek a necháme ho za občasného míchání rozpustit. Krok 2: Přidáme nakrájenou šunku, smetanu a stouhaný sýr. Osolíme, opepříme a přidáme 1/2 kostky Masoxu a povaříme společně asi 5 minut. Krok 3: Do hotového špenátového základu vmícháme uvařený sáček rýže a dochutíme podle chuti. Dáme na talíře a posypeme strouhaným sýrem a zdobíme podle fantazie.

Zveřejněno 2. 9. 2009

Poznámka autorky majka

Místo rýže jdou použít i těstoviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VPEo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VPEo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Moc dobré rizoto.Vařila jsem i pro dvouleťáka,takže bez hub a masoxu,i tak to je ňamka.Děkuji za recept.

Nejlepší rizoto...skvělá chuť...dělala jsem podle tohoto receptu už xkrát...překvapuje mě tak málo kladných hodnocení;-)

TOto rizoto je výborný je rychlý a prostě mňam:yes::yes::yes::yes:;-);-);-);-)

Dnes jsem vařila mamce v rámci domácí krabičkové diety a moc jsme si pochutnaly. Neobyčejné rizoto, které dokáže oslovit (alespoň mě určitě). Posílám bod a nějaké fotečky k tomu.:-K

Zrovna jsem si to uvařila akorát jsem použila kopřivy, zamražené hřibky a kozí mléko místo smetany :) Vím, že to je naprosto jiný pokrm, ale ne nezajímavý. Děkuji za inspiraci.

Doporučuji nepoužívat už pytlík uvařené rýže, ale syrovou rýži (bez pytlíku) dusit spolu se špenátem (musí se zalít akorát víc vodou nebo vývarem). Rýže do sebe natáhne víc tu chuť a je to takové lepší. Ale jinak tento recept je můj šálek čaje :yes:

super recept,moje klasické rizoto mě už omrzelo,tak vyzkouším tohle.:-p

Majka:-)moc pěkné:-p.Jen bych místo mrazeného zkusila použít čerstvý listový špenát;-).No ukládám a uvidím:-p

A další super dietka, vynechala bych tu smetanu a myslím, že i tak by to bylo super, jen tak dál, jen tak dál, holky:-)

Tématické fráze:
rizoto se špenátem, italské rizoto se špenátem, italské špenátové rizoto, smetanové rizoto se špenátem, spenatove risoto, spenatove rizeto, špenátové rizito, rizoto se spenatem a smetanou, špenatove ryzoto, špenátové recepty, risoto se špenátem, smetanové rizoto, rizoto recept, recept rizoto se špenátem, špenátové, rizoto, recepty se špenátem, rizoto ze špenátem, rizoto z králíka, ryzoto se spenatem

Suroviny:
cibule, žampiony sterilované, špenát mražený, česnek, šunka, smetana, sůl, pepř, masox, sýr nastrouhaný, rýže

Přidat fotografie receptu