Dýňová polévka s gorgonzolou
Tuto lahodnou a jemnou dýňovou polévku podáváme s křupavými krutonky, ochucenými bylinkovou solí, a gorgonzolou, která svou slanou výraznou chutí a krémovostí polévku skvěle doplní.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 861 kJ / 1 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,79 g |
Tuky | 87,63 g |
Vláknina | 25,25 g |
Cholesterol | 211 mg |
Sodík | 2,13 g |
Sůl | 3,01 g |
Sacharidy | 152,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z dýně okrájíme slupku, zbavíme ji semen a dužinu nakrájíme na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno a osmahneme ji na másle.
Krok 2: Přidáme dýni, prolisovaný česnek, vše orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Vaříme asi 20 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Solíme opatrně, protože do polévky na závěr přidáme slaný sýr.
Krok 3: Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem.
Krok 4: Gorgonzolu a rohlíky nakrájíme na kostičky. Rohlíky osmahneme na olivovém oleji a ochutíme bylinkovou solí.
Krok 5: Polévku rozdělíme na talíře a do každé porce nasypeme sýr i krutonky.
Zveřejněno 26. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnBW
Moje poznámka
Dýňová polévka s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnBW
Nejnovější recepty
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 7 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 8 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 14 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 21 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná fazolová polévka
spirikmichal.ostrava před 58 minutami
Omáčka z hlívy ústřičné
Sahula před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
MartinaDvorakova před 2 hodinami
Drožďová polévka
Lusssie před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 12 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 12 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 16 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 16 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 17 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 17 hodinami
Suroviny:
dýně máslová,
cibule šalotka,
máslo,
česnek,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
koření polévkové,
ořech muškátový,
gorgonzola,
rohlík,
olej olivový,
sůl bylinková
Komentáře (1)