Slaný koláč s patisonem
Jednoduchý slaný koláč s výbornou náplní z patisonu a hlívy ústřičné můžeme jíst teplý i studený. Náplň je díky paprikové pastě lehce pikantní. Po upečení koláč posypeme strouhaným sýrem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 403 kJ / 3 442 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,62 g |
Tuky | 152,78 g |
Vláknina | 41,60 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 6,22 g |
Sůl | 16,04 g |
Sacharidy | 377,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Na pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm oloupanou a nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme menší kousky hlívy, dále pak kostičky oloupaného patisonu a mraženou zeleninu.
Krok 3: Osolíme, okořeníme a pár minut restujeme. Směs necháme trochu vychladnout.
Krok 4: V míse smícháme sypké ingredience na těsto, přidáme sýr, vejce, olej a mléko a vymícháme těsto, které rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
Krok 5: Na těsto rozložíme náplň a dáme do trouby péct asi na 50-55 minut.
Krok 6: Po upečení hned posypeme strouhaným sýrem. Koláč je dobrý teplý i vychladlý.
Zveřejněno 27. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný koláč s patisonem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklyJ
Moje poznámka
Slaný koláč s patisonem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklyJ
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
olej,
cibule,
hlíva ústřičná,
směs zeleninová mražená,
pasta papriková,
koření,
pepř mletý,
sůl,
sýr eidam,
mouka polohrubá,
mouka žitná,
kypřící prášek,
sůl,
bylinky sušené,
sýr eidam,
vejce,
olej,
mléko,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře