Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská kuřecí polévka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 605 kJ /
862 kcal
Bílkoviny73,35 g
Tuky33,50 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 325 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy25,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmrazenou zeleninovou směs podusíme na 2 lžících másla, přidáme bílé víno a 1, 2 litru drůbežího vývaru nebo vody s rozpuštěnou bujonovou kostkou a vaříme asi 20 minut. Krok 2: Polévku přecedíme a měkkou zeleninu protřeme sítem. Na lžíci másla nebo jiného tuku opečeme drůbeží maso (prsa, stehna) nakrájené na kostičky, které osolíme, opepříme a pečeme do změknutí. Krok 3: Do základu přidáme osmažené maso, nalijeme smetanu, ochutíme nasekanou petrželkou nebo celerovou natí a prohřejeme.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská kuřecí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G67

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzská kuřecí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G67

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mnaaaaaam ♥️

Tonja: souhlasím, použila bych jarní směs nebo podobnou, ale já určitě čerstvou zeleninu - do této polévky mrkev, květák, fazolky např.

V receptu je předepsaná "mražená zeleninová směs", ale není naznačeno o jakou zeleninu se jedná. V mrazáku v supermarketu vidím několik mražených zeleninových směsí, např. mrkev s hráškem, brokolice s květákem a karotkou, směs asia, směs wok, jarní zeleninová směs, atd. Každá má jistě jinou chuť. Co je tedy nejlepší?
Nebylo by vhodnější vypsat použitou zeleninu? A proč kupovat mrazenou a odebírat 10dkg?

vypadá to víborně;-)

Tématické fráze:
francouzká kuchyně, kuřecí maso recepty, polévky recepty, francouzká polévka, recepty z kuřecího masa, polévka z kuřecích srdcí, francouzká jídla, kuřecí žaludky recept, kuřecí roláda recept, francouzka kuchyne recepty, recepty z kuřecího, polévky, zeleninová polévka recept, polévka z kuřecích žaludků, tn.cz recepty bramborové knedlíky, francouzká polívka, francouzká polévka recept, pohlreich vyvarova polevka, francouzké polévky, ratatuj recept

Suroviny:
maso kuřecí, máslo, směs zeleninová mražená, víno bílé, smetana, vývar masový, sůl, pepř, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu