Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková polévka s červenou čočkou

V této polévce vynikne zajímavé spojení květáku, řapíkatého celeru a červené čočky. Díky němu také dobře zasytí. Jemnou krémovou polévku podáváme ozdobenou plátky květáku opečenými na oleji.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 988 kJ /
953 kcal
Bílkoviny57,61 g
Tuky4,38 g
Vláknina53,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 155 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy145,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu nalijeme 1 l vody, přidáme kmín a bobkové listy. Tekutinu přivedeme k varu. Krok 2: Poté přisypeme očištěnou a na menší kousky nakrájenou zeleninu: květák (pár růžiček necháme na ozdobu), mrkev, celer, brambory, česnek a papriku i se semínky. Vaříme 5 minut a pak přisypeme čočku. Vaříme dalších 10 minut. Krok 3: Z polévky vyjmeme bobkový list a rozmixujeme ji ponorným mixérem dohladka. Dochutíme solí. Krok 4: Podáváme ozdobenou růžičkami květáku nakrájenými na plátky a opečenými na oleji.

TIP: Co dalšího uvařit z květáku

Zveřejněno 5. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková polévka s červenou čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnkz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková polévka s červenou čočkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnkz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kmín celý, bobkový list, květák, mrkev, brambory, česnek, paprika čerstvá bílá, čočka červená, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu