Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanovo-malinový dortík se zrcadlovou polevou

Lahodný smetanovo-malinový dortík, se zrcadlovou polevou na povrchu, bude ozdobou večírku či oslavy narozeniny. Jeho příprava je sice trošku náročnější, ale výsledek stojí opravdu za to.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby mražení

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby mražení)

Suroviny pro 1 kus

silikonová kulatá forma

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 728 kJ /
8 539 kcal
Bílkoviny141,20 g
Tuky516,53 g
Vláknina50,80 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 1,30 g
Sůl2,87 g
Sacharidy806,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme malinový střed, nejlépe den předem. Silikonovou formu vyložíme fresh fólií. Do studené vody dáme nabobtnat želatinu. Maliny s cukrem si rozvaříme, propasírujeme, vrátíme do kastrolku a zahřejeme. Krok 2: Přidáme nabotnalou dobře vymačkanou želatinu a vaříme než se želatina zcela rozpustí. To nalijeme do čtvrtiny formy a dáme zamrazit na cca 5 hodin. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 4: Připravíme těsto. Máslo, vejce a olej našleháme, přidáme ostatní ingredience a mícháme než se vše spojí. Vlijeme plech a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme cca 15-20 min na 170°C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 5: Na přípravu krému necháme nabobtnat 6 plátků želatiny ve studené vodě. Krok 6: Do šlehače dáme mascarpone, cukr, tvaroh a mícháme na prvním stupni do hladka. Přidáme šlehačku pokojové teploty a dále mícháme na druhém stupni až šlehačka v krému zhoustne. Krok 7: Odebereme cca 4-5 lžic krému do menšího kastrolku, zahřejeme, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme až se plátky dobře rozpustí.
Směs s želatinou vrátíme do šlehače a dobře promícháme. Krok 8: Malinový střed vyndáme z mrazáku a formy.
Do formy dáme vrstvu smetanového krému, malinový střed a opět krém. Vrch uzavřeme na míru vykrojeným korpusem a dáme zamrazit tak na 8 hodin. Krok 9: Připravíme zrcadlovou polevu. Ve studené vodě necháme nabobtnat želatinu, zhruba 10 -15 minut. Krok 10: Do kastrolku nalijeme 150 ml vody, zahřejeme ji, přidáme krystalový cukr, kondenzované mléko a zahřejeme tak na 103 °C. Krok 11: Ještě do horkého dáme nabobtnalou želatinu a necháme rozpustit. Přidáme kukuřičný sirup (nemusí být) a nakonec čokoládu, rozlámanou na kousky a mícháme. Stačí jen chvíli, pak odstavit z plotny a za stálého míchání nechat zcela rozpustit. Krok 12: Necháme vychladnout na cca 25-28 °C a chceme-li, obarvíme potravinářskou barvou. Krok 13: Osm hodin mražený dortík postavíme na něco vyššího a užšího (já použila zavařovací sklenici) a pomalu naléváme polevu od středu ke kraji. Necháme stéct, spodek začistíme a dáme na chvíli do lednice. Krok 14: Hotový dortík ozdobíme dle naší fantazie.

TIP: Jak vkusně ozdobit dort

Zveřejněno 28. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanovo-malinový dortík se zrcadlovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkY6k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanovo-malinový dortík se zrcadlovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkY6k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Handour: Děkuji moc, zdá se to složité, ale není. Stačí se držet receptu :-K:-*

Moc se mě líbí. Již dlouho sbírám odvahu něco takového zkusit. Nádhera.:-K

RubyRom: Děkuji Romanko :-K

Překrásné :yes::yes:

Moc děkuji Maruško:-K

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a nádherná prezentace :-K

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, cukr, vejce, mléko, olej, kakao, prášek do pečiva, maliny, cukr, želatina, voda, mascarpone, cukr, tvaroh, smetana 33%, želatina, voda, želatina, voda, čokoláda bílá, cukr, voda, mléko kondenzované, sirup kukuřičný, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu