Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborákové chuťovky

Bramborákové chuťovky jsou skvělou variací na klasické bramboráky, které potěší svou chutí i praktickým servírováním. S nádechem česneku a majoránky přinášejí na stůl tradiční české aroma, zatímco možnost přidání různých ingrediencí umožňuje nekonečné kombinace chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 821 kJ /
1 391 kcal
Bílkoviny95,61 g
Tuky40,20 g
Vláknina15,79 g
Cholesterol 364 mg
Sodík 2,12 g
Sůl4,76 g
Sacharidy154,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme přebytečnou tekutinu, zalijeme horkým mlékem a zamícháme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, zamícháme a na konec zahustíme podle potřeby moukou na hustší lité těsto. Krok 2: Na sádle smažíme z obou stran malé silnější bramboráčky. Krok 3: Tvaroh a tavený sýr společně vyšleháme a dochutíme solí a česnekem. Krok 4: Bramboráčky potřeme tvarohovou pomazánku, obložíme nakrájenou klobáskou nebo obaleným hermelínem v paprice a dozdobíme nakrájenou zeleninou.

TIP: Časté chyby při přípravě bramboráků - málo česneku nebo mouky

Zveřejněno 28. 8. 2024

Poznámka autorky Handour

Bramboráčky jsou dobré teplé a studené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborákové chuťovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnPY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborákové chuťovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnPY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

To vydím poprvé… Velmi zajímavé… :yes: ;-)

:-)<3:yes::yes: Takovou úpravu bramboráku neznám -musím zkusit ;-):-K

Zrovna dnes byla cmunda k večeři - nikoliv obložená, ale s uzeným masem.

Suroviny:
brambory, vejce, mléko, mouka hladká, sůl, pepř mletý, majoránka sušená, česnek, sádlo, tvaroh, sýr tavený, sůl, česnek, paprika sušená sladká, klobása, cibule červená, sýr hermelín, rajče, okurky sterilované, petrželka

Přidat fotografie receptu