Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slzovka jako moučník

Slzovka jako moučník s jablky a šlehačkou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu tradičních dezertů. Tento moučník kombinuje nutričně bohatou slzovku s jemně sladkými a šťavnatými jablky a nadýchanou šlehačkou, která dodává dezertu lehkost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie757 kJ /
181 kcal
Bílkoviny1,33 g
Tuky2,26 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy34,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slzovku uvaříme do měkka ve slané vodě. Krok 2: Na máslo v kastrůlku přidáme na kostičky pokrájená jablka s trochou cukru nebo stévie, skořici, promícháme a chvíli restujeme. Po vypnutí přimícháme do změklých jablek slzovku pro čtyři porce a citronovou šťávu. Krok 3: Porce nandáme do misek, ozdobíme šlehačkou ořechy a ovocem.

TIP: Jablka v kuchyni - jablečné dobroty

Zveřejněno 1. 9. 2024

Poznámka autorky janky3

Doba tepelné úpravy je krátká, pokud je slzovka již uvařená. Jinak vaření trvá +-90 minut, dokud není zcela měkká

(nerozvařená). Pokud jí předem propláchneme a na hodinu namočíme, vaříme jí pak jen 45 minut. Pokud uvaříte celý sáček, pak zbytek můžete zamrazit nebo použít jako zavářku do polévky či do jiného jídla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slzovka jako moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnNY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slzovka jako moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnNY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sůl, jablko, máslo, skořice, cukr, šťáva citronová, ovoce, šlehačka, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu