Slzovka jako moučník
Slzovka jako moučník s jablky a šlehačkou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu tradičních dezertů. Tento moučník kombinuje nutričně bohatou slzovku s jemně sladkými a šťavnatými jablky a nadýchanou šlehačkou, která dodává dezertu lehkost.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 757 kJ / 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,33 g |
Tuky | 2,26 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 34,51 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doba tepelné úpravy je krátká, pokud je slzovka již uvařená. Jinak vaření trvá +-90 minut, dokud není zcela měkká
(nerozvařená). Pokud jí předem propláchneme a na hodinu namočíme, vaříme jí pak jen 45 minut. Pokud uvaříte celý sáček, pak zbytek můžete zamrazit nebo použít jako zavářku do polévky či do jiného jídla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 5 hodinami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 14 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Právě bylo uvařeno:
Krůtí prso na hořčici s rýží
Kody74 uvařila před 1 hodinou
Mexické fazole s masem
Lukas.Vatral uvařila před 2 hodinami
Bílkové řezy
Moanka uvařil před 2 hodinami
Grilovaná vepřová panenka s tymiánovou omáčkou
Michak uvařil před 2 hodinami
Šlehané bifteky
AnnaP4 uvařila před 3 hodinami
Bábovka se strouhanými jablky
evik_svistik uvařila před 5 hodinami
Tmavé raženky
Tonja uvařila před 5 hodinami
Losos téměř beze všeho
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Pikantní směs na topinky
bmwbmw1 uvařil před 6 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Bekkybek uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Jak využít zbylé knedlíky: Klasikou je osmažit s vejci, ale dobře poslouží i do salátů, karbanátků nebo nasladko
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky: Štavnaté jídlo s dokonalou kombinací chutí potřebuje jen minimum času na přípravu
Další recepty
Suroviny: sůl, jablko, máslo, skořice, cukr, šťáva citronová, ovoce, šlehačka, ořechy vlašské
Slzovka jako moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnNY
0 názorů