Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí steakové hranolky

Hranolky jsou oblíbenou přílohou napříč celým světem. Výhodou je, že je můžeme snadno připravit i doma. Brambory ze záhonu stačí nakrájet na tradiční tvary a po předvaření je usmažit dozlatova. Můžeme využít jak fritovací hrnec, tak i horkovzdušnou fritézu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 20 min

170 min (150 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 846 kJ /
680 kcal
Bílkoviny16,08 g
Tuky0,88 g
Vláknina17,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy143,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nakrájíme větší hranolky, asi 2 cm. Namočíme je do studené vody na přibližně 2 hodiny. Poté je scedíme a vhodíme do vařící vody s octem na 5-6 minut. Krok 2: Po uvaření opět scedíme a dobře osušíme. Necháme je volně vychladnout. Před smažením je posypeme škrobem a promícháme, aby se všechny obalily. Krok 3: Smažit můžeme dvojím způsobem, ve fritovacím hrnci s olejem, nebo v horkovzdušné fritéze. Obojí se smaží dozlatova. Z oleje je po vytáhnutí dáme na papírový ubrousek a osolíme.

TIP: Jak připravit hranolky z fritézy - rady a tipy

Zveřejněno 3. 9. 2024

Poznámka autorky mika59

Na hlavní fotce jsou z oleje, na té druhé jsou z HF. Obojí jsou dobré, ale ty z oleje jsou opravdu krásně křupavé, vevnitř měkké. Ještě vylepšené jsou, když se předsmaží, nechají lehce vychladnout a dosmaží dozlatova. Ty do HF před smažením postříkáme olejem a promícháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí steakové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/319P4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí steakové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/319P4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, ocet, škrob kukuřičný, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu