Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí steakové hranolky

Hranolky jsou oblíbenou přílohou napříč celým světem. Výhodou je, že je můžeme snadno připravit i doma. Brambory ze záhonu stačí nakrájet na tradiční tvary a po předvaření je usmažit dozlatova. Můžeme využít jak fritovací hrnec, tak i horkovzdušnou fritézu.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 20 min

170 min (150 min příprava + 20 min tepelná úprava)

3. 9. 2024 11:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 846 kJ / 680 kcal
Bílkoviny16,08 g
Tuky0,88 g
Vláknina17,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy143,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na hlavní fotce jsou z oleje, na té druhé jsou z HF. Obojí jsou dobré, ale ty z oleje jsou opravdu krásně křupavé, vevnitř měkké. Ještě vylepšené jsou, když se předsmaží, nechají lehce vychladnout a dosmaží dozlatova. Ty do HF před smažením postříkáme olejem a promícháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

3. 9. 2024 22:28

Marie Svarcova: Děkuji Maruško:-K:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

3. 9. 2024 14:07

:-)<3:yes::yes: obojí parádní :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: brambory, ocet, škrob kukuřičný, sůl, olej

TopRecepty.cz

Domácí steakové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/319P4