Řapíkaté rizoto z kuřecí polévky
Řapíkaté rizoto z kuřecí polévky je dokonalým spojením dvou oblíbených jídel do jednoho chutného pokrmu. Využití kuřecího masa z polévky jako základu dodává rizotu bohatou a plnou chuť, zatímco řapíkatý celer do něj přidává svěží nádech.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 512 kJ / 1 078 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,67 g |
Tuky | 3,98 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 696 mg |
Sůl | 1,71 g |
Sacharidy | 223,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí stehna vaříme s kořením a zeleninou do změknutí masa. Maso obereme a použijeme do rizota. Kuřecí vývar odložíme na později. (Můžeme využít na polévku, zamrazit, atd.)
Krok 2: Nadrobno nakrájený řapíkatý celer blanšírujeme, pak ho vložíme do oleje s nadrobno nakrájenou cibulkou a hráškem a vše do sklovita orestujeme.
Krok 3: Na takto připravený základ dáme na kostičky nakrájená rajčata, tři lžíce kečupu, zauzenou papriku a nadrobno nakrájené maso, které jsme obrali ze stehen.
Krok 4: Vše důkladně promícháme a přidáme rýži, kterou jsme připravili dle návodu na obalu. Rizoto prohřejeme a podáváme.
Zveřejněno 4. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řapíkaté rizoto z kuřecí polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmyg
Moje poznámka
Řapíkaté rizoto z kuřecí polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmyg
Nejnovější recepty
Krémová polévka z fazolových lusků
Přidáno před 5 hodinami
Gravlax - základní verze bez kopru
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové s houbovou omáčkou a šťouchanými bramborami
Přidáno před 5 hodinami
Sumeček africký na rozmarýnu s mrkvovo-bramborovým pyré
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové karbanátky plněné mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Duhový Coleslaw
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Chlebový kvásek z pražské pekárny dosáhl velkého úspěchu. Jako jediný z Česka je uložen v kvasové knihovně v Belgii
Maďarské slané nudle s tvarohem: Túrós csusza s dozlatova vypečenou slaninou navrchu chutnají božsky
Pochoutkový salát podle ČSN: Retro klasika je levná a snadná na přípravu, navíc stále potěší svou jedinečnou chutí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové mléko
stepicka před 14 minutami
Čokoládový korpus na dort i moučníky
stepicka před 14 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
stepicka před 15 minutami
Chia pudink – základní recept
stepicka před 16 minutami
Teplý bramborový salát s fazolemi a vejci
TondaJ před 1 hodinou
Kuře na rýži
Dendula3211 před 6 hodinami
Kaťák s houbami
mari malinska před 8 hodinami
Zapečené mleté kuličky s gnocchi a sýrem
Vanika před 22 hodinami
Mazanec z pekárny
Hanina65 před 23 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Petaja 17. 10. 2024 12:11
Suroviny:
stehno kuřecí,
zelenina,
rýže,
koření nové koření,
pepř,
celer řapíkatý,
rajče,
kečup sladký,
cibule,
hrášek mražený,
paprika sušená uzená,
olej olivový,
sůl
Komentáře