Řapíkaté rizoto z kuřecí polévky
Řapíkaté rizoto z kuřecí polévky je dokonalým spojením dvou oblíbených jídel do jednoho chutného pokrmu. Využití kuřecího masa z polévky jako základu dodává rizotu bohatou a plnou chuť, zatímco řapíkatý celer do něj přidává svěží nádech.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 512 kJ / 1 078 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,67 g |
Tuky | 3,98 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 696 mg |
Sůl | 1,71 g |
Sacharidy | 223,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí stehna vaříme s kořením a zeleninou do změknutí masa. Maso obereme a použijeme do rizota. Kuřecí vývar odložíme na později. (Můžeme využít na polévku, zamrazit, atd.)
Krok 2: Nadrobno nakrájený řapíkatý celer blanšírujeme, pak ho vložíme do oleje s nadrobno nakrájenou cibulkou a hráškem a vše do sklovita orestujeme.
Krok 3: Na takto připravený základ dáme na kostičky nakrájená rajčata, tři lžíce kečupu, zauzenou papriku a nadrobno nakrájené maso, které jsme obrali ze stehen.
Krok 4: Vše důkladně promícháme a přidáme rýži, kterou jsme připravili dle návodu na obalu. Rizoto prohřejeme a podáváme.
Zveřejněno 4. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řapíkaté rizoto z kuřecí polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmyg
Moje poznámka
Řapíkaté rizoto z kuřecí polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmyg
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 27 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
zelenina,
rýže,
koření nové koření,
pepř,
celer řapíkatý,
rajče,
kečup sladký,
cibule,
hrášek mražený,
paprika sušená uzená,
olej olivový,
sůl
Komentáře