Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerová krémová polévka

Celer je zelenina, která se dá koupit po celý rok. K němu stačí přidat další oblíbené druhy zeleniny, povařit ve vývaru a rozmixovat. S kapkou smetany pak dosáhnete dokonale krémové polévky, která se hodí jak na všední, tak i sváteční den.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 109 kJ /
743 kcal
Bílkoviny18,35 g
Tuky40,44 g
Vláknina33,78 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 645 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy60,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli restujeme na másle, až zesklovatí, přidáme k ní nastrouhaný celer a ještě krátce osmahneme. Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a 20 minut povaříme. Krok 3: Vše rozmixujeme, přidáme nudličky z mrkve a 5 minut povaříme. Na konec zjemníme polévku smetanou a těsně před varem odstavíme. Na talíři zdobíme třeba vařeným vejcem a celerovou natí.

TIP: Top 7: Oblíbená celerová jídla

Zveřejněno 7. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová krémová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPmvg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová krémová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPmvg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
celer, brambory, cibule, máslo, smetana, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, mrkev

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu