Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťouchané brambory s kadeřávkem a uzenou klobásou

Kadeřávek je nenáročná zelenina plná vitamínů. Ochutnejte ho v tomto dobrém jídle, které je oblíbené v Nizozemsku. Uvaříte ho spolu s bramborami, ochutíte osmaženou slaninou a podávejte s uzenou klobásou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MajkaBoots MajkaBoots

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 833 kJ /
2 828 kcal
Bílkoviny44,81 g
Tuky196,80 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 217 mg
Sodík 3,82 g
Sůl9,00 g
Sacharidy202,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a velké brambory rozkrájíme napůl. Krok 2: Kadeřávek sdrhneme z řapíků, nahrubo nakrájíme a dvakrát propláchneme vodou. Dáme do hrnce s bramborami. Zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořeno. Krok 3: Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, dokud nejsou brambory hotové. Krok 4: Uzenou klobásu vložíme na dvacet minut do horké vody, která se nevaří, nebo ji vaříme spolu s bramborami a kadeřávkem (nejprve do hrnce vložíme kadeřávek, na to brambory a navrch klobásu). Krok 5: Mezitím nakrájíme na kostičky nebo proužky slaninu a na pánvi ji vypečeme na mírném ohni bez přidání oleje dozlatova. Krok 6: Po uvaření brambor je scedíme a rozšťoucháme s kadeřávkem, špetkou soli a pepře, octem a máslem. Pokud je rozšťouchaná směs příliš suchá, přidáme trochu másla nebo mléka. Nakonec do šťouchané směsi přidáme kostičky slaniny i s vypečeným tukem a dobře promícháme. Krok 7: Podáváme s uzenou klobásou nakrájenou na kolečka.

TIP: Co dalšího udělat z kadeřávku

Zveřejněno 7. 9. 2024

Poznámka autorky MajkaBoots

Jde o oblíbené zimní jídlo v Nizozemsku.

Zbylo vám trochu? Zbytek můžete uchovat v uzavřené dóze v lednici (maximálně 2 dny). Před upotřebením ohřejte v mikrovlnné troubě nebo s kouskem másla na pánvi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťouchané brambory s kadeřávkem a uzenou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LvY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťouchané brambory s kadeřávkem a uzenou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LvY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kadeřávek, brambory moučné, klobása uzená, máslo, slanina libová, sůl, pepř mletý, ocet

Přidat fotografie receptu