Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toskánský salát

Fialový květák zaujme svou barvou na první pohled. V tomto salátu ho smícháme s obřími fazolemi, ochutíme citronovou zálivkou a provoníme šalvějí. Atraktivní vzhled dodají salátu i blankytně modré květy brutnáku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 914 kJ /
3 565 kcal
Bílkoviny231,40 g
Tuky25,12 g
Vláknina184,14 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy511,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na růžičky. Krátce povaříme ve vroucí osolené vodě. Pak květák scedíme a ihned zchladíme v ledové vodě. Krok 2: Sterilované fazole propláchneme a necháme okapat. Krok 3: V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme lístky šalvěje a krátce je osmažíme. Citron dobře omyjeme teplou vodou. Škrabkou na citron nastrouháme kůru, šťávu vymačkáme. Metličkou smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Krok 4: Do mísy vložíme okapaný květák rozdělený na malé dílky. Přidáme fazole, lístky šalvěje, citronovou kůru a zálivku. Opatrně promícháme a necháme odležet v chladničce. Krok 5: Nakonec salát rozdělíme na talíře, ozdobíme květy brutnáku a podáváme.

TIP: Co dalšího uvařit z květáku

Zveřejněno 9. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2OWk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2OWk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fazole, květák, máslo, olej olivový, citron, sůl, pepř mletý,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu