Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušky na víně

Tento jednoduchý dezert s trochou alkoholu si jistě oblíbíte. Hrušky uvaříte ve víně, které provoníte kořením, a servírujete s vínovou omáčkou a zakysanou smetanou, posypané nasekanými oříšky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 785 kJ /
1 383 kcal
Bílkoviny10,24 g
Tuky24,02 g
Vláknina19,74 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 122 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy208,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Dáme je vařit do hrnce s vínem, kořením, medem a kůrou z pomeranče a citronu. Krok 2: Vaříme pomalu asi 10 minut s občasným poléváním a obracením ovoce.  Krok 3: Hrušky vyjmeme a necháme zchladnout. Omáčku vaříme do zhoustnutí. Krok 4: Hrušky podáváme s vínovou omáčkou, ozdobené zakysanou smetanou a oříšky.

TIP: Další recepty na hruškové dobroty

Zveřejněno 10. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušky na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk8r8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušky na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk8r8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, med, víno červené, skořice celá, koření hřebíček, pomeranče, citron, smetana zakysaná, oříšky

Přidat fotografie receptu