Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustičky v omáčce z jadelu

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 218 kJ /
1 247 kcal
Bílkoviny98,90 g
Tuky42,40 g
Vláknina34,80 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 3,21 g
Sůl7,50 g
Sacharidy100,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné kapustičky (větší podélně rozpůlíme) povaříme 5 minut v osolené vodě a scedíme. Krok 2: V pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a orestujeme uzené, nakrájené na proužky. Zasypeme moukou a zalijeme mlékem (asi 250 ml). Krok 3: Vsypeme nahrubo nastrouhaný jadel, promícháme a přidáme kapustičky. Za častého míchání (opatrného,abychom neponičili tvar kapusty ) necháme probublávat ještě 10-12 minut. Je-li potřeba, pokrm dosolíme. Podáváme s vařenými brambory.

Zveřejněno 3. 9. 2009

Poznámka autorky Eliza

V prvních okamžicích po vsypání jadelu se začnou tvořit "slepence" sýra. Ty se během doby přípravy ale zcela rozpustí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustičky v omáčce z jadelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wm3X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustičky v omáčce z jadelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wm3X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Vypada to lakave, urcite uvarim a davam bodik.:-p

vyborny recept,dnes sem ho udelala rodince..moc diky :yes::yes::yes::yes:

Světlanko díky, pařený-ovčí sýr znám,jen jsem nevěděla, že se mu "píše jadel":-O:-D

...Janko, mrkni sem ;-)...http://cs.wikipedia.org/wiki/Jadel

Eli, další pastva pro oči!:yes: U nás kapustičky taky jenom já.:-( Ti moji rošťáci zdlábnou kapustu jenom když jim udělám kapustové karbanátky. Tobě patří bod!:yes:

Joj, to vypadá hezky a chutně! :-p:yes: 10.

Patri, tak to fakt nevím, ale matně si vybavuji 1400 KJ/100 g ... Zatím to nesleduji a obal jsem už vyhodila. Já sleduji kategorie chutná-nechutná...:-)) I když časem...kdo ví...;-)

Ježíšku, kapustičky, to je nádhera. +:-)):yes:
Eli, kolik procent má Jadel??
Hlídám holesterol:-//

Ony se ty kapustičky pěkně prosolí tím jadelem, takže se zredukuje taková ta jejich typická nahořklá příchuť. Já je tedy mám ráda i jen s máslem, jak píše Výbušná, ale tahle kdysi vymyšlená úprava je moje nejoblíbenější.
Místo uzeného nebo šunky lze použít i anglickou slaninu a bude to možná ještě lepší, ovšem vydatnější na kalorie.
Za ty bodíky a ohlasy moc děkuji :-).

Eli, tradičně krásné fotečky:yes:. Růžičkovou kapustu sním, ale nemusím ji mít. Moc se mi líbí ten nápad s jadelem;-). Určitě příležitostně použiji, recept už mám v oblíbených:-). Recept si zaslouží bodíka. :-!:-)):yes::yes::yes:

Mně by určitě chutnalo, ale u nás doma absolutně neprůchodné a to vzácně u všech:-))

Já jsem kapustičky milovala, když jsme je doma pěstovali. Pak jsem je párkrát zkusila koupit, ale nepovedlo se mi koupit čerstvé, zklamala jsem se a tak už to nepokouším...ale Tvoje fotky jsou velmi inspirující, možná jim dám ještě jednu šanci:-p

Eli - nádhera. Já růžičkovou kapustu moc nemusím, ale tohle vypadá úžasně ;-)

janko, jadel je normálně v Albertu a i v Hypernově! Když je v Orlové, měl by být snad kdekoliv, ačkoliv ani to nemusí být pravda. Například různé celozrnné mouky začali objednávat u nás v Albertu až po mé stížnosti, že tady fakt máme h...:-)):-D

Elizko, díky za vysvětlení - sice nevím, o jaký sýr jde, ale to není důležité, pokusím se to najít u nás v těch supermakr. a když to nenajdu, tak to nahradím balkánem nebo fetou-to znám,:-D

Výbušná, tak si uvař jen pro sebe...;-) Tímhle způsobem jsem rodinu naučila jíst spoustu věcí, protože když jsem si sedla ke stolu s něčím jiným, měli pocit, že je o něco chci ošidit a ochutnávali mi z talíře...:-D Už proto, že jsem tak známá svojí mlsností ;-):-*.

Janko, jadel je tvrdý, řekla bych velmi tvrdý, slaný sýr bílé barvy, prodává se zatočený v takový tlustý cop. Určitě ho mají v supermarketech v pultovém prodeji. Někdy se prodává i zatavený, ale ten je měkčí a není tolik slaný. Myslím, že tenhle druh by se v omáčce nerozpouštěl tak snadno. Čím by ho šlo nahradit, to nevím, ten recept je na jeho chuti založený. Ale použít lze i niva, snad i balkán nebo spíš feta.
Jani, ano, můj nápad, ale letitý - někdy z počátků mého vaření. Teď jsem se k němu vrátila, protože Dominik se stal "téměř-vegetariánem", tak pro něj musím vymýšlet něco ze zeleniny nebo luštěnin.

Takže , Jani R. znáš "jadel":-? asi to opravdu bude tvrdý sýr, že:-? Já ho sice nikde neviděla, nekoupila, ale budu ráda, když mě někdo poučí;-)

Elizo, jadel mám moc ráda, je takový super slaný a vůbec mne nenapadlo, že se dá jíst jinak, než na chlebu s máslem:-p. A kapustičky mám taky ráda a ta kombinace sýru a kapustiček je teda něco. Ten recept je tvůj nápad? Určitě plus!!:yes:

ja mam ruzickovy kel velmi rada....a mam ho rada iba ja v celej celucickej rodine...obcas si ho sama uvarim a zistila som, ze mi uplne staci ked si ho uvarim a polejem troskou dobre prehriateho masla, alebo masloveho oleja...mnam...jedinu nevyhodu ruzickoveho kelu vidim v tom, ze mi nevonia pocas varenia. co sa tyka omacok zo syra...u nas doma sa to vobec nevarilo...v praci tiez nie, nemala som si kde na to zvyknut...teraz uz varievam veci o ktorych som predtym ani nepocula, ale k tej syrovej omacke sa zas nemam kde dostat....moj muz k tomu neinklinuje...toto jedlo by bolo pre neho absolutny kulinarsky horor...a ja by som si ho veru dala velmi rada...davam prve +

No, protože máme rádi růžičk.kapustu, tak mě recept zaujal, ale Elizko, prosím -jadel bude asi tvrdý sýr, že:-? Jde to určitě nahradit i jiným tvrdým sýrem:-?;-)

Tématické fráze:
recepty z kapustiček, kapustičky omáčka recept, sýr jádel, kapustičky na másle, kapusicky, omáčka z kapustiček, jadel sýr, polévka z růžičkové kapustičky, recepty z jadelu, růžičkové kapustičky recepty, uprava kapusticek, recepty s ruzickove kapusticky, karbanatky z kapusticek, jadel recepty, omáčka z růžičkové kapusty, recepty růžičkové kapustičky, ružíčkové kapustičky recept, pokrm z kapustiček, omáčka z kapusty, sýr jadel recepty

Suroviny:
kapusta růžičková, jadel, uzené moravské, mouka hladká, mléko, olej, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu