Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový nákyp mého dětství

Rýžový nákyp patří mezi oblíbená dětská jídla, ale i dospělí občas rádi zavzpomínají na léta u babičky. Upečte si poctivý rýžový nákyp s čerstvým sezónním či kompotovaným ovocem a vraťte se na chvíli zpět do dětství.

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

13. 9. 2024 13:59

Suroviny pro 1

1

1 forma nebo pekáček

Nutriční hodnoty

Energie9 194 kJ / 2 197 kcal
Bílkoviny74,32 g
Tuky71,88 g
Vláknina3,80 g
Cholesterol 939 mg
Sodík 711 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy311,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept si nesu z dětství. Je to první jídlo, které jsem sama zvládla uvařit. :-) Mně ho babička a maminka polévala domácím sirupem nebo šťávou z kompotu (pokud bylo použito kompotované ovoce).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Moanka Moanka

14. 9. 2024 21:05

Marie Svarcova: Děkuji Maruško. To je hezké, jak mi věříš… :-8
Jinak, s tím sladkým jsme to měly podobné. Já sice milovala pudink, krupicovou kaši, rejžák, ale bonbóny a čokolády jsem rozdávala. Takže Mikuláš k nám nosil jen ovoce. :-D Jeden čas jsem nejedla sladké vůbec, a teď to mám asi jak v dětství. :-D Ráda se zakousnu, ale nepřeháním… ;-)

Moanka Moanka

14. 9. 2024 20:58

Dajda: Děkuji za velmi milé zavzpomínání… :-8 To je opravdu krásné… :-8
S tou čepicí z bílků to může být fakt luxusní. Já to snad zkusím… ;-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

14. 9. 2024 07:59

:-)<3:yes::yes: Moje mamka i babička ho také dělávaly ale já ho nikdy nejedla (do 10 let jsem nejedla vůbec nic sladkého ani bonbony- hrozné dítě). Dnes dělávám občas pro kamarádku, která ho přímo zbižňuje a klidně si dám s ní. Ten tvůj bych si určitě dala také, máš ho nádherný a nepochybuji, že i moc dobrý .:-K

Dajda Dajda

14. 9. 2024 06:51

Tak tohle skvělé jídlo vařívala moje babička. Milovala jsem ho s meruňkami, <3 někdy se na první vrstvu rýže dávala ještě tvarohová náplň. Upečený nákyp se mohl polévat sirupem.
Jediný malý rozdíl byl v tom, že sníh se nedával do rýžové kaše, ale přidával se do něj cukr a vše se po zapečení natřelo na nákyp a ještě lehce zapeklo, takže vznikla sněhová čepice.
Krásná kulinářská vzpomínka z dětství. :-K
:yes::yes::yes:

Moanka Moanka

14. 9. 2024 05:36

RubyRom: Mocinko děkuji… :-K

RubyRom RubyRom

13. 9. 2024 20:20

Krásné :-K:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: rýže, mléko, máslo, sůl, vejce, cukr, ovoce, máslo, piškoty, sirup

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp mého dětství

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWOpG