Rýžový nákyp mého dětství
Rýžový nákyp patří mezi oblíbená dětská jídla, ale i dospělí občas rádi zavzpomínají na léta u babičky. Upečte si poctivý rýžový nákyp s čerstvým sezónním či kompotovaným ovocem a vraťte se na chvíli zpět do dětství.
Suroviny pro 1
1
1 forma nebo pekáček
Nutriční hodnoty
Energie | 9 194 kJ / 2 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,32 g |
Tuky | 71,88 g |
Vláknina | 3,80 g |
Cholesterol | 939 mg |
Sodík | 711 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 311,42 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept si nesu z dětství. Je to první jídlo, které jsem sama zvládla uvařit. :-) Mně ho babička a maminka polévala domácím sirupem nebo šťávou z kompotu (pokud bylo použito kompotované ovoce).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 9. 2024 21:05
Marie Svarcova: Děkuji Maruško. To je hezké, jak mi věříš…
Jinak, s tím sladkým jsme to měly podobné. Já sice milovala pudink, krupicovou kaši, rejžák, ale bonbóny a čokolády jsem rozdávala. Takže Mikuláš k nám nosil jen ovoce. Jeden čas jsem nejedla sladké vůbec, a teď to mám asi jak v dětství. Ráda se zakousnu, ale nepřeháním…
Jinak, s tím sladkým jsme to měly podobné. Já sice milovala pudink, krupicovou kaši, rejžák, ale bonbóny a čokolády jsem rozdávala. Takže Mikuláš k nám nosil jen ovoce. Jeden čas jsem nejedla sladké vůbec, a teď to mám asi jak v dětství. Ráda se zakousnu, ale nepřeháním…
14. 9. 2024 20:58
Dajda: Děkuji za velmi milé zavzpomínání… To je opravdu krásné…
S tou čepicí z bílků to může být fakt luxusní. Já to snad zkusím…
S tou čepicí z bílků to může být fakt luxusní. Já to snad zkusím…
14. 9. 2024 07:59
Moje mamka i babička ho také dělávaly ale já ho nikdy nejedla (do 10 let jsem nejedla vůbec nic sladkého ani bonbony- hrozné dítě). Dnes dělávám občas pro kamarádku, která ho přímo zbižňuje a klidně si dám s ní. Ten tvůj bych si určitě dala také, máš ho nádherný a nepochybuji, že i moc dobrý .
14. 9. 2024 06:51
Tak tohle skvělé jídlo vařívala moje babička. Milovala jsem ho s meruňkami, někdy se na první vrstvu rýže dávala ještě tvarohová náplň. Upečený nákyp se mohl polévat sirupem.
Jediný malý rozdíl byl v tom, že sníh se nedával do rýžové kaše, ale přidával se do něj cukr a vše se po zapečení natřelo na nákyp a ještě lehce zapeklo, takže vznikla sněhová čepice.
Krásná kulinářská vzpomínka z dětství.
Jediný malý rozdíl byl v tom, že sníh se nedával do rýžové kaše, ale přidával se do něj cukr a vše se po zapečení natřelo na nákyp a ještě lehce zapeklo, takže vznikla sněhová čepice.
Krásná kulinářská vzpomínka z dětství.
14. 9. 2024 05:36
RubyRom: Mocinko děkuji…
13. 9. 2024 20:20
Krásné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Podzimní chilli salát
Přidáno před 9 hodinami
Jemný švestkový koláč s drobenkou
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Přidáno před 13 hodinami
Čalamáda z cuket a paprik
Přidáno před 17 hodinami
Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté pěry
Vinka uvařila před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
luema uvařila před 7 hodinami
Bramborák s masovou směsí
Lucie1989 uvařil před 8 hodinami
Zapečené růžičkové kapustičky ve smetaně pod bramborovou čepicí
Dede. uvařila před 8 hodinami
Skořicové cukroví z lisu na česnek
IrenaF uvařila před 9 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
LucinkaR uvařil před 9 hodinami
Recept na segedinský guláš III.
Elen0766 uvařila před 9 hodinami
Kapustové karbanátky
Grossberg1 uvařila před 10 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
LukasHonzatko uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Od podzimu do jara se v obchodech objevuje ředkev. Je to výborná i zdravá zelenina, ale ne každý ji zná a používá
Tajemství dokonalé postavy princezny Diany: Milovala rajčatovou pěnu i speciální špenátem plněné brambory
VIDEO: Eliška hledala nejlepší prodejnu donutů: Našla tvrdé kousky i zcela famózní zážitek, který nešlo ohodnotit
Další recepty
Suroviny: rýže, mléko, máslo, sůl, vejce, cukr, ovoce, máslo, piškoty, sirup
Rýžový nákyp mého dětství
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOpG
6 názorů