Bramborové placky se švestkovou omáčkou
Ochutnejte obyčejné a přitom lahodné jídlo, které znaly už naše babičky. Nasucho opečené bramborové placky podávejte se švestkovou omáčkou, kterou provoníte skořicí, hřebíčkem a rumem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 101 kJ / 2 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,30 g |
Tuky | 40,24 g |
Vláknina | 38,63 g |
Cholesterol | 582 mg |
Sodík | 277 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 453,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce den předem.
Krok 2: Oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, přidáme vejce a promícháme.
Krok 3: Postupně přidáváme mouku a zpracováváme těsto. Pokud brambory obsahují více vody a těsto je řídké, přidáme víc mouky. Na pomoučeném vále tvoříme z těsta nejdříve kuličky, které rozválíme na placičky.
Krok 4: Pečeme na suché pánvi z obou stran do světle hněda. Po upečení lehce pomažeme máslem.
Krok 5: Švestky vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, aby byly ponořené, osladíme, přidáme skořici a hřebíčky a vaříme, až se švestky rozvaří a směs začne mírně houstnout. Trvá to asi 20 minut.
Krok 6: Přimícháme povidla, případně trochu rumu, a podáváme k placičkám.
Zveřejněno 15. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové placky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9lZ
Moje poznámka
Bramborové placky se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9lZ
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 14 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 14 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
brambory,
sůl,
vejce,
mouka polohrubá,
máslo,
švestky,
cukr třtinový,
skořice celá,
koření hřebíček,
povidla švestková,
rum
Komentáře