Polévka z červené čočky
Dobrá a vydatná polévka nás v nepříznivém počasí pěkně zahřeje. Připravíme ji snadno z několika druhů zeleniny a červené čočky. Ta polévku i dobře zahustí, navíc se nemusí dlouho vařit, takže příprava nezabere moc času.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 379 kJ / 1 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,74 g |
Tuky | 5,65 g |
Vláknina | 55,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 355 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 168,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Červenou čočku není třeba předem namáčet, změkne během 7-12 minut varu a velmi snadno se rozvaří. Polévka obsahuje kromě červené čočky různé druhy zeleniny a je vhodná pro vegetariány i vegany.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Husí prsa s podzimním ovocem
Přidáno 18. 9. 2024 12:00
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Přidáno 18. 9. 2024 07:50
Podzimní chilli salát
Přidáno 17. 9. 2024 20:00
Právě bylo uvařeno:
Losos téměř beze všeho
Fitulka uvařila před 51 minutami
Pikantní směs na topinky
bmwbmw1 uvařil před 51 minutami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Bekkybek uvařila před 53 minutami
Cheesecake
Jirina17 uvařila před 1 hodinou
Rychlé fazole
Slanky uvařila před 2 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Hugicek uvařila před 3 hodinami
Camping salát
Astonka uvařila před 4 hodinami
Sirup z rýmovníku
Daniela69 uvařila před 4 hodinami
Nakládané pečené kapie
Edimka uvařila před 5 hodinami
Polévka z dýně hokkaido
IvanaMusilova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Fritelle di pasta: Smažená těstovinová hnízda jsou báječně křupavá, voní bylinkami a využijete v nich zbylé uvařené těstoviny
Potravinové banky, charity i místní spolky: Velký přehled, jak a kde přesně můžete po povodních pomoci i kde pomoc sami získat
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
Další recepty
Suroviny: čočka červená, cibule, mrkev, brokolice, brambory, kukuřice, rajče cherry, olej, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, cibulka jarní, protlak rajčatový, čerstvé bylinky
Polévka z červené čočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZExG
0 názorů