Proužkovaná střecha
I když názvem a vzhledem může tento pokrm připomínat známý dezert, jde o slané pohoštění. Uvnitř pórkového obalu najdeme náplň salámovou, brokolicovou a tvarohovou, vše proloženo tmavým toustovým chlebem.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 695 kJ / 2 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,34 g |
Tuky | 159,92 g |
Vláknina | 11,23 g |
Cholesterol | 522 mg |
Sodík | 4,04 g |
Sůl | 9,03 g |
Sacharidy | 30,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěný pórek rozebereme na listy a vaříme 4 minuty v osolené vodě, pak jej ochladíme studenou vodou a necháme v sítu okapat.
Krok 2: První náplň ušleháme z Lučiny se smetanou, přidáme tavený sýr a nastrouhaný nebo umletý salám. Ochutíme pepřem a můžeme i trošku přisolit.
Krok 3: Na další náplň rozmixujeme kousky brokolice a promícháme je s vyšlehaným smetanovým a taveným sýrem. Směs osolíme, opepříme, ochutíme kouskem utřeného česneku a vmícháme želatinový roztok.
Krok 4: Na třetí nádivku vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, paprikou, chilli a solí.
Krok 5: Trojúhelníkovou formu vyložíme mikrotenovou fólií a listy pórku, které přesahují přes okraje formy. Úplně na dno rozetřeme salámovou hmotu, z plátků toastového chleba vyřízneme obdélníky, kterými hmotu zakryjeme. Nyní naneseme brokolicovou hmotu, zakryjeme ji obdélníky chleba a potřeme je paprikovým krémem. Zakryjeme přečnívajícím pórkem, mikrotenovou fólií a vršek zatížíme.
Krok 6: Střechu necháme alespoň 3 hodiny v lednici ztuhnout. Pak ji krájíme na plátky a servírujeme.
Zveřejněno 20. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Proužkovaná střecha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LNE
Moje poznámka
Proužkovaná střecha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LNE
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
pórek,
sůl,
chléb toustový tmavý,
lučina,
smetana ke šlehání,
sýr tavený,
salám selský,
pepř mletý,
sůl,
brokolice,
sýr smetanový,
sýr tavený,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
želatina,
tvaroh měkký,
smetana zakysaná,
paprika sušená sladká,
chilli,
sůl
Komentáře