Proužkovaná střecha
I když názvem a vzhledem může tento pokrm připomínat známý dezert, jde o slané pohoštění. Uvnitř pórkového obalu najdeme náplň salámovou, brokolicovou a tvarohovou, vše proloženo tmavým toustovým chlebem.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 695 kJ / 2 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,34 g |
Tuky | 159,92 g |
Vláknina | 11,23 g |
Cholesterol | 522 mg |
Sodík | 4,04 g |
Sůl | 9,03 g |
Sacharidy | 30,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěný pórek rozebereme na listy a vaříme 4 minuty v osolené vodě, pak jej ochladíme studenou vodou a necháme v sítu okapat.
Krok 2: První náplň ušleháme z Lučiny se smetanou, přidáme tavený sýr a nastrouhaný nebo umletý salám. Ochutíme pepřem a můžeme i trošku přisolit.
Krok 3: Na další náplň rozmixujeme kousky brokolice a promícháme je s vyšlehaným smetanovým a taveným sýrem. Směs osolíme, opepříme, ochutíme kouskem utřeného česneku a vmícháme želatinový roztok.
Krok 4: Na třetí nádivku vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, paprikou, chilli a solí.
Krok 5: Trojúhelníkovou formu vyložíme mikrotenovou fólií a listy pórku, které přesahují přes okraje formy. Úplně na dno rozetřeme salámovou hmotu, z plátků toastového chleba vyřízneme obdélníky, kterými hmotu zakryjeme. Nyní naneseme brokolicovou hmotu, zakryjeme ji obdélníky chleba a potřeme je paprikovým krémem. Zakryjeme přečnívajícím pórkem, mikrotenovou fólií a vršek zatížíme.
Krok 6: Střechu necháme alespoň 3 hodiny v lednici ztuhnout. Pak ji krájíme na plátky a servírujeme.
Zveřejněno 20. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Proužkovaná střecha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LNE
Moje poznámka
Proužkovaná střecha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LNE
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 11 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 11 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 17 hodinami
Suroviny:
pórek,
sůl,
chléb toustový tmavý,
lučina,
smetana ke šlehání,
sýr tavený,
salám selský,
pepř mletý,
sůl,
brokolice,
sýr smetanový,
sýr tavený,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
želatina,
tvaroh měkký,
smetana zakysaná,
paprika sušená sladká,
chilli,
sůl
Komentáře